Diskuze: nefungující příkazy

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze nefungující příkazy

Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Milan Gallas:

ahoj prosím o pomoc. Nefungují mi příkazy:

CREATE TABLE #`docasna_tabulka`(
`id` int,
`jmeno` int,
PRIMARY KEY (`id`)
);

vytvoření tabulky podle už existující tabulky:

SELECT INTO `uzivatele2`
FROM `uzivatele`;
 
Odpovědět  -1 20.9.2013 13:41
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Kit:

Možná by neškodilo nahlédnout do dokumentace, protože oba příkazy máš chybně.

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 14:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Milan Gallas:

Nechceš mi prosím tě říci jak je to správně?

 
Nahoru Odpovědět 20.9.2013 14:49
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
David Čápka:

Za tím selectem ti minimálně chybí hvězdička.

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 15:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Kit:

Zrovna jsem neměl čas to hledat, protože používáš jiný způsob zápisu.

Minimálně mi připadá nesmyslný znak "#" a nějak nemůžu najít, jakou funkci tam má plnit. Zkus to bez něho.

Podle mne ti tam chybí i AUTO_INCREMENT, u primárního klíče je poměrně obvyklý. Tedy pokud to nemáš u vazby 1:1.

Nejspíš ti tam chybí i klíčové slovo TEMPORARY. Bez něho dočasnou tabulku neuděláš. Otázkou zůstává, proč chceš dělat dočasné tabulky, když neumíš vytvořit normální.

Ten druhý příklad moc nechápu, možná se pokoušíš o tohle:

CREATE TABLE `uzivatele2` AS SELECT * FROM `uzivatele`;

K čemu ti však bude kopie tabulky?

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 15:43
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Milan Gallas:

tak znak tam mám protože. dočasné tabulky se vytvářejí s prefixem #.

nebo potom mám v knize uvedeno tohle:

CREATE GLOBAL TEMPORARY TABLE pomocna
(
  id INT,
  jmeno VARCHAR(20)
);

ale to také nefunguje :(

 
Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:38
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Milan Gallas:

celé to vypadá nějak takto ten první příklad

CREATE TABLE #`pomocna`(
  `id` INT AUTO_INCREMENT,
  `jmeno` VARCHAR(20),
  PRIMARY KEY (`id`)
)
 
Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:40
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Kit:

Co to máš za knihu? Asi není o MySQL.

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Michal Žůrek (misaz):

# není u MySQL, ten je u SQL serveru nebo Oracle, teď nevím přesně.

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Milan Gallas:

1001 tipů a triků pro SQL. Rozhodl jsem se naučit plně tento jazyk, ale jak vidím tak to je ještě hodně dlouhá cesta :)

 
Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:53
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Michal Žůrek (misaz):

tuto knihu taky mám, u tipu máš napsané pro jakou platformu je, pokud tam není nic, tak je obecný, ale zrovna tipy pro tabulku to tam mají popsané zvlášť.

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:57
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Milan Gallas
Redaktor
Avatar
Milan Gallas:

jo jakmile jsi napsal tvůj předchozí komentář tak mi to došlo. Díky za odpověď.

 
Nahoru Odpovědět 20.9.2013 16:58
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Milan Gallas
Kit:

V tom případě bys měl používat SQL a ne MySQL, u kterého platí jiná pravidla.

Nahoru Odpovědět 20.9.2013 17:02
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.