Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Dobrý den chci se zeptat. Dělám projekt a chci aby uměl načíst databázi a nemusel jsem zadávat do projektu natrdo - tabulky a k nim atributy...
Chci aby pri pripojeni na jakoukoliv databazi nacetlo tabulky a datove typy.
Ve skole mi rekl ucitel ze to jde pomoci ORM ale nemam paru jak na to a jak to funguje....
Jinak zde je muj projekt + databaze vyexportovana (https://drive.google.com/…dEtIV0U/view?…). Pokud bych to asi delal do ORM musel bych predelat kod aby umel nacitat ty data a prirozovat atributum v app spravne datove typy. Jen na to pomyslím tak je to tezky ale chci to zkusit....
Jde to nejak udelat ? Nejaka rada ? Dekuji

Editováno 15.12.2014 21:12
Odpovědět 15.12.2014 21:10
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Michal Štěpánek:

Lze použít Entity Framework.

Nahoru Odpovědět 15.12.2014 21:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Díval jsem se, že něco takového je ale i tak nechápu zatím jaká je dobrá a jak to funguje pořádně... :(

Nahoru Odpovědět 15.12.2014 22:33
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Michal Štěpánek:

Nevím, jestli si neděláš nějaké zbytečné iluze o databázích. Když uděláš aplikaci s entity frameworkem, tak je sice jedno s jakou DB to bude pracovat, ale vždycky bude muset ta DB mít stejnou strukturu, ať už to bude SQL nebo Oracle, atd...

Nahoru Odpovědět 15.12.2014 22:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Já bych rád udělal nebo lépe řečeno chci rozšířit to aby moje APP uměla procovat s MSSQL serverem. A uměla načítat databaáze a podle toho generovat tlačítka podle názvu tabulek v DB.(+aby app vedela co v tabulkacj je za atributy-INT[number],VAR­CHAR[STRING,tex­t],....)
Bohužel nevím jak na to...

Nahoru Odpovědět 15.12.2014 23:01
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Michal Štěpánek:

Není až takový problém programově zjistit, jaké tabulky jsou v konkrétní databázi, možná i datové typy jednotlivých sloupců v tabulkách, ale asi bude problém, aby app projela MSSQL server, "očuchala" si databáze a udělala výpis tabulek z jednotlivých DB, protože ke každé DB je jiný uživatel a těžko by tě správce serveru jen tak nechal prolejzat struktury databází, to by musel bejt nesvéprávnej...

Nahoru Odpovědět 16.12.2014 0:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.