Diskuze: PDO se nemůže připojit k MySQL

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze PDO se nemůže připojit k MySQL

Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Ahoj, zaktualizoval jsem si XAMPP abych mohl využít PHP 5.4, jenomže teď se mi nedaří připojit k MySQL. Vždy mi to vyhodí:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\htdocs\xxxx.php on line 4

Nevíte čím to je?

Odpovědět 27.8.2013 11:38
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Žůrek (misaz):

počkat, ono to funguje, ale nějak nechápu proč to tu chybu vyhodí už v deklaraci.

Nahoru Odpovědět 27.8.2013 11:43
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Myslíš si, že se mi podaří najít na tvém disku soubor, ve kterém najdu chybu na 4. řádku?

Nahoru Odpovědět  +1 27.8.2013 11:46
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Žůrek (misaz):
// čtvrýt řádek:
$db = new PDO("mysql:dbname=yyyy;host=localhost", "root", "");
Nahoru Odpovědět 27.8.2013 11:53
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
jan.vencl:

A je vůbec zaplá ta databáze? protože nevím co by jinak trvalo déle než 30sec

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2013 12:01
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Michal Žůrek (misaz):

je, už jsem to vyřešil zapomněl jsem vystoupit z nekonečného cyklu, který zapisoval záznamy do db.

Nicméně mi pořád nejde do hlavy proč to vyhodilo zrovna na čtvrtém řádku.

Editováno 27.8.2013 12:05
Nahoru Odpovědět 27.8.2013 12:04
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Zřejmě jsi měl tu DB přitom zamknutou či jinak zablokovanou. Stává se to a tvůj skript by s tím měl počítat.

Nahoru Odpovědět 27.8.2013 12:07
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
jan.vencl:

Už je to teda offtopic když je to vyřešené, ale já tu na devbooku dostal "vynadáno" za SQL dotaz v Cyklu :) proč ty data nespojíš to většího insertu?:) INSERT INTO table (id,p1,p2) VALUES(...),(­...),(...)....

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2013 12:10
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Kit:

Spojený INSERT nelze vždy použít, např. když předem nevíš, kolik máš položek. Naopak se to hodí u databázového stubu.

Když už má PDO, může použít prepared statements. SQL dotaz se napoprvé přeloží a pak už se mu jen hrnou data.

Nahoru Odpovědět  +1 27.8.2013 12:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

Souhlasím, jen mě to napadlo zmínit :)

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2013 12:19
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.