Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

Dobrý den, mám takový jeden dotaz. Snažím se načítat data z excelu do Listu v C#. Nikdy jsem to předtím nedělal, tak nevím jestli jdu na to dobře. Zkouším to tak, žebych si načítal jakoby "první řádek" v excelu SQL dotazy (jednu položku ve "sloupečku" po jednom) do listu; s tím, žebych to prováděl v nějakém cyklu, který by se provedl pro každý řádek v excelu. Říkal jsem si, žebych to udělal přes For, ale nevím jak mu říct kolik těch řádků excel vlastně má? Popřípadě jestli nejdu na to moc hloupě a neexistuje nějaký jednodušší způsob, budu rád za každý komentář. :)

Odpovědět 5.2.2014 13:58
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
Nikola Sterziková (PaNika):

Záleží na co to pak budeš potřebovat.
Vyzkoušej integrační balíčky (SSIS packages), mají již hotové nástroje na import/exprot z do různých datových zdrojů a souborů.
(zajímavý tutoriál: http://www.youtube.com/watch?… )

 
Nahoru Odpovědět 5.2.2014 14:51
Avatar
rwn
Člen
Avatar
rwn:

V podstatě bych pak jen potřeboval provádět nějaké operace s těmě datama, například si data z excelu moc vykreslit ve grafech apod.

Nahoru Odpovědět 5.2.2014 17:52
Co můžeš naprogramovat dnes, neodkládej na zítřek.
Avatar
petrph
Člen
Avatar
Odpovídá na rwn
petrph:

Pokud se ti to zdá těžký řešit přes datový zdroje, tak Excel má taky export do txt, csv, xml formátů-jak už tady bylo v kurzu C# popsaný.

 
Nahoru Odpovědět 5.2.2014 17:53
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Honza:

Pokud potřebuješ pracovat s daty přímo v Excelu, můžeš využít COM rozhraní excelu.
Stačí si přidat referenci na knihovnu Microsoft.Offi­ce.Interop.Ex­cel a můžeš přímo s excelem pracovat podobně, jako kdyby jsi psal makra ve VBA. Dostaneš se ke všem objektům excelu, se kterými můžeš manipulovat.

Jen pokud budeš aplikaci distribuovat na víc počítačů, je potřeba počítat s tím, že na cílovém počítači musí taky být MS Excel nainstalovaný a je potřeba dávat pozor i na verzi MS Excel a jeho knihoven (částečně se to dá vyřešit tím, že nejdůležitější knihovny přibalíš k aplikaci).

Nahoru Odpovědět 11.2.2014 13:39
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.