Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Ahoj,

pokouším se na profilu nahrát obrázek, ale nevím jak do databáze nahrát univerzální, kde by byl pro všechny uživatele kteří se registrují. A jak tu databázi nadefinovat.

díky.

Odpovědět 5.11.2013 20:10
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Salieri
David Čápka:

A proč chceš nahrávat obrázek do databáze?

Nahoru Odpovědět  +1 5.11.2013 20:39
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Salieri
Michal Žůrek (misaz):

a co kdybs ho nechal null a kdo pak bude mít null, tak pošleš ten univerzální?

Nahoru Odpovědět  +1 5.11.2013 20:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Salieri
Člen
Avatar
Salieri:

Ahoj,

nebo nahrát jakoby jeho jmeno ze složky a pak ho vypsat jestli mi rozumíš?

Nahoru Odpovědět 5.11.2013 20:57
Hlavní zlo? **Školství a Matematika**!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Tobě vadí obrázky v databázi?

Nahoru Odpovědět 5.11.2013 21:08
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Salieri
Kit:

Sloupec pro obrázek musíš nadefinovat typu BLOB. Při ukládání (insertu) důrazně doporučuji použít prepared statements.

Pro náhledy se dá použít i typ TEXT, ale jen do 64 KB. V tom případě ale doporučuji ukládat v kódování Base64, které můžeš přímo vložit do webstránky. Načítání stránky s náhledy se tím významně urychlí.

Nahoru Odpovědět 5.11.2013 21:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.