Diskuze: SELECT jestli hodnota obsahuje

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze SELECT jestli hodnota obsahuje

Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Ilidanek33:

Čaute, tak přemýšlím nad tím, jak mám získat z db jen ty hodnoty, které obsahují určitý string. Zkouším to na různé způsoby, jenže očividně špatně..
Zkoušel jsem:
column1 LIKE 'lalala'
CHARINDEX(column1, 'lalala') > 0
CHARINDEX('lalala', column1)

 
Odpovědět 22. listopadu 9:06
Avatar
Elisse
Člen
Avatar
Elisse:

Máš na mysli?

"SELECT hodnotu FROM tabulka WHERE string='tvůjstring'";
 
Nahoru Odpovědět 22. listopadu 9:28
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Ilidanek33
shaman:

Upravim elisse-ho priklad:

"SELECT * FROM tabulka WHERE column1 LIKE '%lalala%' ";

% je v mysql takzvany wildcard alebo zolik a moze obsahovat 0 az n prvkov o ktore sa mysql nestara pri podmienke. Teda ti vrati vsetky udaje z tabulky kde column1 zacina, obsahuje alebo konci na lalala.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 22. listopadu 9:35
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Ilidanek33:

Nerad to říkám, ale teď to nevrací nic.. Píšu to v Delphi 7 a používám ke komunikaci s db SQLOLEDB.

 
Nahoru Odpovědět 22. listopadu 9:52
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Odpovídá na shaman
Ilidanek33:

Když je hodnota lalalabla, tak to nevrátí nic, když je hodnota lalala-bla, tak už to vrátí.
Mám to napsané stejně, jak jsi psal ty. Není nějaký jiný způsob jak toho docílit?

 
Nahoru Odpovědět 22. listopadu 11:48
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Ilidanek33:

Tak problém je asi v delphi, nenajde to nic, pokud již předtím nebylo nic hledáno v db, pokud provedu nějaký dotaz a až poté hledám dané klíčové slovo, tak až potom to najde jak má..
Takže vám oběma moc děkuju :-)

 
Nahoru Odpovědět 22. listopadu 11:53
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Ilidanek33
shaman:

To je cudne. Pozri sa do logov, urcite tam najdes nejake chyby preco to nejde na prvy krat.

Nahoru Odpovědět 23. listopadu 9:35
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Ilidanek33
Člen
Avatar
Odpovídá na shaman
Ilidanek33:

Je to divné, sql dotazy jsem měl jako konstanty, takže ty byly pořád stejné.. Celé jsem to nějak předělal, už to funguje (ani nevím, jak jsem to zprovoznil). Takže díky :-)

 
Nahoru Odpovědět 23. listopadu 11:29
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.