Diskuze: vypisování položek do URL

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze vypisování položek do URL

Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

Ahoj,

už jsem konečně přišel na to, jak vypsat položky na stránku (když kliknu na nějakou položku v databázi, tak se vypíšou její další pole) :-)

Ale... mám problém takovej, že každou položku, aby se mi vypsala na stránku, tak ji musím vypsat i do URL - a to jaksi nevypadá moc dobře :-( .

Neví někdo, jak by šlo udělat, že by se do URL vypsala jenom jedna proměnná z databáze a na stránku by se pak vypsalo to ostatní?

$id = $_GET['id'];
  $describe = $_GET['describe'];
 $dotaz = mysql_query("SELECT * FROM menu WHERE view='1' ORDER BY id DESC ;");
        while($zaznam = mysql_fetch_array($dotaz)) {

              $id = $zaznam['id'];
              $title = $zaznam['title'];
              $describe = $zaznam['describe'];

        echo "<a href='zobraz.php?title=$title&describe=$describe'>$title</a>";
        echo $title;



        }

a tady ještě pro přehlednost samotný echo s URL

echo "<a href='zobraz.php?title=$title&describe=$describe'>$title</a>";

Díky :-)

P.S. : nevím, jestli to je ve správné sekci (váhal jsem mezi PHP a SQL)

 
Odpovědět 15.8.2014 12:06
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Martin Konečný (pavelco1998):

Do URL dej to ID, ne title a describe. ID by ti mělo jednoznačně identifikovat každý záznam v tabulce, takže bys neměl mít problém s duplicitou.

 
Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:10
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
albertpatera:

no právě, ale když bych do url nevypsal title ani describe a vypsal bych tam jenom ID, tak se mi to ostatní vůbec na stránku nevypíše.

 
Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:15
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Martin Konečný (pavelco1998):

No na tý stránce zobraz.php si ta data z databáze vyhledáš podle toho ID.

 
Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:23
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
albertpatera:

Tady přikládám screenshot. Když tam nevypíšu do url title a describe, nic mi to nevypisuje

 
Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:28
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Michal Štěpánek:

Do stránky, kde to chceš zobrazit, si v URL pošleš jen ID a v té stránce si to SQL dotazem vytáhneš z DB a zobrazíš...

Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:35
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Martin Konečný (pavelco1998):

Máš v URL to ID, podle kterého si v DB můžeš to title a describe najít.

$id = (int) $_GET["id"];

$dotaz = mysql_query("
  SELECT `title`, `describe`
  FROM `menu`
  WHERE `id` = {$id}
  LIMIT 1
");
$vysledek = mysql_fetch_assoc($dotaz);
if ($vysledek) {
  echo $vysledek["title"] . "; " . $vysledek["describe"];
} else {
   echo "nic nenalezeno";  // zde může být cokoliv
}

Něco v tomhle smyslu. Nevím, co přesně má ten script dělat, tak je možné, že jsem napsal trochu jiné řešení. Ale princip je stejný - v URL přeneseš akorát ID a všechna potřebná data díky němu vyhledáš.

Editováno 15.8.2014 12:36
 
Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:35
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
albertpatera:

ok, díky....zkusim to a pak vás informuju o výsledku

 
Nahoru Odpovědět 15.8.2014 12:38
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.