Diskuze: Výpočty v databázach

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze Výpočty v databázach

Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

N azdar :) Prosím o pomoc. Potebujem vytvoriť kód z tlačilom. Ked kliknem na tlačilo, prihlásenému IDčku odoberie alebo pripočíta 50 mincí. Stlpec sa volá MINE: íky za radu.

 
Odpovědět 8.11.2013 16:34
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:
UPDATE hrac SET MINE = MINE.+ 50;
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 17:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Kit:

Místo tečky patří mezera. Když mám vypnuté obrázky, tak nejde editovat příspěvek.

Nahoru Odpovědět 8.11.2013 17:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:

Ještě jedno doporučení: Pro názvy tabulek a sloupců používej podtržítkovou­_notaci a piš je malými písmeny.

UPDATE hrac SET mine = mine + 50 WHERE id = ?;
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 18:04
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

jo díky za radu. A jak tam nastavím to tlačidlo ? Chci aby to udelalo až po stlačení tlačidla. A namesto toho otáznika mám neco psát ?

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 19:07
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:

Tlačítko uděláš přes HTML. Otazník zůstává otazníkem. Jak jinak tam chceš dát id?

Nahoru Odpovědět 8.11.2013 19:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

co tam treba upravt

<form action="" method=get>
    <button type=submit name=akcia value=1>Kupiť</button>
</form>


<?php

if(isset($_GET['akcia']))
{
UPDATE usr SET mince = mince + 50 WHERE id = ?;
}
?>
Editováno 8.11.2013 19:25
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 19:25
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

stále my zobrazuje chybu v poslednom riadku ?>

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 19:53
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Daniel Vítek:

co takhle

mysql_query("UPDATE ............");
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:08
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Dal som toto:

<form action="" method=get>
     <button type=submit name=akcia value=1>Kupiť</button>
 </form>


 <?php

 if(isset($_GET['akcia']))
 {
 mysql_query("UPDATE usr SET mince = mince + 50 WHERE id = ?");
 }
 ?>

nezobrazuje žiadnu chybu ale v databázi sa nič nemení

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:20
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

na miesto usr mám dať názov tabuľky ? dal som ale tiež nejde

Editováno 8.11.2013 20:22
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:20
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:
$cmd = $pdo->prepare("UPDATE usr SET mince = mince + 50 WHERE id = ?");
$cmd->execute(array($id));
Nahoru Odpovědět  -1 8.11.2013 20:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

? :) z tohohlr jsem úplne mimo

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:26
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:

Mám to snad špatně?

Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

ešte jena vec. mince mám nastavené na int(32)

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:36
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Pole Typ Porovnávanie Atribúty Nulový Predvolené Extra
mince int(32) - - Áno 100

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:39
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:

Ty je máš na 32 platných míst? Docela dlouhé číslo. Bude to k něčemu?

Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

ono to totiž nefunguje ani ked dám method get na subor neco.php a do neho vložím ten kód. -------- tak nastavím na 10.

Editováno 8.11.2013 20:41
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:41
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Neviete prečo to nejde ?

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:45
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Kit:

Asi proto, že to máš špatně. Asi by sis měl nejprve přečíst nějaký návod a udělat si nanečisto z toho návodu pár příkladů.

Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

skúšal som toto. ukazuje mi chybu druhom riadku. Udje som pomenil
http://www.w3schools.com/…l_update.asp

Editováno 8.11.2013 20:54
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 20:54
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Tak výsledok::::

<form action="" method=get>
      <button type=submit name=akcia value=1>Kupiť</button>
  </form>

<?php
$con=mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","meno","heslo","nazovdatabazy");


mysql_query($con,"UPDATE tz_members SET mince= 50
WHERE id = ?");

?>
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 21:04
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Zaujímave že všetko čo od vás žiadam mi nikdy presne nevypíšete ale furt sa mo to nejak podarí :D :)

Editováno 8.11.2013 21:21
 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 21:20
Avatar
Akimi Keita
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Akimi Keita:

Stále je tam spousta chyb. Tohle ti zřejmě nepojede valně. Ale ty si nedáš říct... :)

 
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 21:31
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

To není moje chyba že mi dávate kódy z chybami. Ale ja si cením aspoň že ,i tu neko odepíše. Akimi já jsem ti psal ale ty ic. Kyby si pomohl ueláš lepšie.

 
Nahoru Odpovědět  -1 8.11.2013 21:57
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Jiří Gracík:

nikdo ti nedává kód s chybami, jenom se předpokládá, že když chceš pracovat s databází a přičítat hodnoty v updatu, tak že aspoň budeš umět poslat jednoduchý příkaz. Až si uděláš pár cvičení, projedeš pár seriálů a nebo jinak nabereš znalosti, tak pak je možné ti rozumně poradit ...

Nahoru Odpovědět  +1 8.11.2013 22:13
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Jiří Gracík:

<!-- double post -->
/* double post */
// double post
# double post

Editováno 8.11.2013 22:15
Nahoru Odpovědět 8.11.2013 22:13
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

On ikal ze je tam stale spousta chyb :) a ja ti kody mam jen odvás. jen som napísal že to není moja chyba.

 
Nahoru Odpovědět 9.11.2013 10:05
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Inoue Yūki:

Ale ty ty naše kódy lepíš dohromady, kazíš je a kombinuješ s HTML. Jestli chceš dělat hru v PHP, tak se PHP nauč.

Nahoru Odpovědět 9.11.2013 10:16
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Kit mi napísal že to mám udelat cez html to tlačidlo. Nečítaš preošlé príspevky a potom mi píšeš že to mám zle. Prečo by som mal robiť podľa teba ked si mi nenapísal ani jeen kó ani nič len tu všeko komentuješ. To milujem.

 
Nahoru Odpovědět 9.11.2013 15:23
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Inoue Yūki:

Ježiši - tlačítko samozřejmě musíš udělat v HTML, v PHP by si ho udělal asi těžko. Ale musíš rozdělit vykreslení od jeho funkce. Já ti nebudu psát žádné rady, když u tebe nevidím žádnou snahu.

Nahoru Odpovědět  ±0 9.11.2013 15:26
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Nevím jak si snahu pestavuješ když sedím u toho celý den a nahodil jsem tu už stovky kodu že kde mám chybu. Ted nezapomni povedat ze celý den je málo bože. Radeji mi tay nepíš vubec. Co ztoho když mi tu napíšeš že nic neelám a že se nesnažím a že všechno elám blbe a že to není podle tvich predstav a že mám delat databázi a když ji uelám tak ji nemám delat protože to zase není tak jak to chceš ty.

 
Nahoru Odpovědět  -1 9.11.2013 16:26
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Inoue Yūki:

Nemluvím o čase, který u toho trávíš, ale o tom, co o tom čase děláš. Celý ten kód by si si měl minimálně napsat sám. Už hodněkrát jsme tě odkázali na zdejší návody, a přečetl sis je?

Nahoru Odpovědět  ±0 9.11.2013 16:30
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Oukej nes som si prečítal skoo všetky články o mysql takže cca 20 aby ste to namňa neviťahovali. Priznávam že som zistil veci o ktorích som nevedel no nijak som neprišiel na to ako mám vytvoriť ten UPDATE. Možno to skazujú ostatné kódy no neviem kedže z vašej strany nieje veľká ochota. Naozaj vás prosím o pomoc peotže bez databázy hra nebude mať zmysel.

 
Nahoru Odpovědět  -1 10.11.2013 18:29
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Díky za človeka kterí mi hádže mínuska.

 
Nahoru Odpovědět  -1 10.11.2013 18:33
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Jakub Šárník:

Ale to, že si návody trochu přečteš, neznamená, že to umíš. A dřív než se naučíš MySQL by jsi se měl naučit PHP a HTML.

 
Nahoru Odpovědět  +2 10.11.2013 18:37
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Inoue Yūki:

Souhlasím s DevilSauron. Nejdříve se nauč minimálně PHP, to je při hře nejdůležitější. HTML kodéra seženeš celkem snadno. Jestli si tu nenašel sekci o UPDATE, máš to tu: http://www.itnetwork.cz/…i-a-vymazani, poslední sekce.

Nahoru Odpovědět 10.11.2013 18:39
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ­Villagers
Petr Nymsa:

Tímhle to nikam nedotáhneš. Absolutně vaříš z vody, nevíš co děláš. Troufám si říct, že nezníš ani pořádně HTML a CSS. Pro hru budeš potřebovat umět PHP a ještě lépe OOP v PHP + aby hra byla hrou nejspíše i JavaScript a AJAX.

Velmi doporučuju jako ostatní, začni se učit PHP od základů. mysql_query je nejzastaralejší způsob jak pracovat s databázemi. Plácáš a lepíš kousky kódu aniž by jsi věděl co přesně děláš.

Z naší strany ochota je, ale z tvé bohužel ne.

Nahoru Odpovědět  +2 10.11.2013 18:39
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Ori
Člen
Avatar
Ori:

tu ide o to ze my ti nemozme poslat hotove riesenie, pretoze my nevidime tvoj kod... nevidime ako je aplikacia navrhnuta aky sposob na komunikaciu s DB pouzivas a podobne

my ta len mozme postrcit spravnym smerom. Precitaj si nieco ohladom PDO, to je asi najlepsi sposob ako sa pripajat k DB, na mysql_xxxx radsej zabudni v novom php uz budu odstranene ak sa nemylim

mozno si precitaj toto http://wiki.hashphp.org/…L_Developers

Editováno 10.11.2013 18:42
 
Nahoru Odpovědět 10.11.2013 18:42
Avatar
Inoue Yūki
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ori
Inoue Yūki:

Sice správná rada, ale ber ohledy na to, že je to začátečník.

  • Nauč se PHP a to dopodrobna. Nemusíš umět všechny funkce na zpaměť, nauč se zkrátka princip toho. Taky ber na vědomí, že to neuděláš přes noc, mě to trvalo tři roky.
  • Spolu s PHP se uč i MySQL, pro připojení používej nejlépe PDO.
  • Snaž se dívat se po novinkách, protože nové principy programování ulehčují život.

Takovýto styl "programování" nikam nevede. Snažíme se tě popostrčit správným směrem, ale ty po nás chceš v podstatě hotovou hru, jen nám to sem dáváš po částech.

Uč se a ptej se nás na konkrétní věci, snaž se ale i přijít s vlastním řešením problému a konečně když ti někdo řekne co je špatně a je to konstruktivní kritika, snaží se ti pomoct, tak ho poslechni a tu část naprav.

Nahoru Odpovědět  +4 10.11.2013 18:47
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Šárník
Kit:

Proč by se měl MySQL učit až po zvládnutí PHP a HTML? Jsou to zcela nezávislé technologie. Naopak bych doporučil všem, aby se nejprve naučili SQL a pak teprve podružné jazyky, jako je PHP. Základem kvalitní aplikace je právě SQL, se kterým se dá dělat i bez PHP a HTML.

Nahoru Odpovědět  +2 10.11.2013 19:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Jakub Šárník:

No to sice ano, ale to bylo vzhledem k typu aplikace, jakou dělá. On dělá browser hru a na tu je potřeba umět docela dobře PHP (nebo alternativu) a SQL. Nevypadá to, že by chtěl dělat sofistikovanější databáze.

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2013 20:00
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Šárník
Kit:

Když umíš dělat s databází, můžeš si na ní hned vyzkoušet všechny změny v datech, které při hře mohou nastat. Potom ty SQL dotazy jen oblepíš trochou PHP, který ti udělá nějaké textové výstupy a můžeš si ladit třeba v konzoli. Pak si uděláš viewer, který ti z těch výstupů udělá HTML. Nakonec přidáš obrázky a CSS dokreslí vzhled.

Základem dobré hry je business logika, která se nejlépe dělá právě v databázi. V databázi se samozřejmě musí nacházet i příběh, NPC a další komponenty hry. Zbytek je jen design.

Nahoru Odpovědět  +1 10.11.2013 20:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
­Villagers
Člen
Avatar
­Villagers:

Kit presne čekal jsem kdy tu nekdo napíše neco co mam na srdci :) Na CSS a ostatní fukce mám další lii ja na té hre nepracuju sám no když ani jeden neví proč neco nefunguje tak jedu na devbook protože ste mi tu poradili už stovky kódu které nakonec fungovali. Tady jsem vyrostl i v GameMakeri :)

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2013 20:23
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 44 zpráv z 44.