Avatar
Lu Kiss
Člen
Avatar
Lu Kiss:

Ahoj, mám tabulku která má jeden sloupce typu bit(1) a když ten sloupec připojuji na view tak se z něj stane int(1). To si to samo MySql přetypovává nebo je chybě někde u mě? :D

 
Odpovědět 11. září 16:01
Avatar
00
Člen
Avatar
00:

Myslím, že bit a int jsou to samé.

 
Nahoru Odpovědět 11. září 16:08
Avatar
Lu Kiss
Člen
Avatar
Odpovídá na 00
Lu Kiss:

no to právě není, v tý tabulce mám uložené 1 a 0 a ve view si to zobrazuje jako 48 a 49 :D

 
Nahoru Odpovědět 11. září 16:15
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Lu Kiss
shaman:

bit je zachovane v sql uz len z historickeho hladiska. Pri vytvarani tabulky sa prelozi na tinyint. Neskor si uz sql nepamata ze to bol povodne bit. Ak chces ukladat iba 1 a 0, tak by som pouzil BOOLEAN alebo ENUM(0,1).

Nahoru Odpovědět 11. listopadu 10:11
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Odpovídá na shaman
Michal Štěpánek:

bit je zachovane v sql uz len z historickeho hladiska.

Nejsem si tím tak úplně jistý. Když páchám databázi z tříd (CodeFirst) a mám tam datový typ "bool", tak si to při migraci do databáze vytvoří automaticky sloupec typu "bit". Kdyby to bylo tak jak píšeš, asi by to tvořilo sloupec jiného typu...

Nahoru Odpovědět 11. listopadu 12:06
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.