Avatar
Pavel.H
Člen
Avatar
Pavel.H:

Zdravím tu všechny.
Jelikož potřebují udělat jednu apku, vrátil jsem se po par letech k delphi.
Až na jeden problém jsem to zvládl.

Můj problém se kterým bych potřeboval pomoct - poradit.

Na ploše GridPanelLayout.
V GridPanelLayout pod sebou 15 buttonu ve 2 řadách.
Na mobilu na stojáka ok, ale když otočím tablet, tlačítka nejsou všechny, jelikož na ležato tam všechny nevlezou.
Snažím se tedy vyřešit pohyb toho GridPanelLayout přes komponentu GestureManager.

Aby to fungovalo tak jak v mobilním Mozila firefox.
Položím prst na plochu, a pohybem se komponenta posouvá ve směru pohybu prstu.

Zkoušel jsem něco takového.
Vždy po přejetí prstem se komponenta GridPanelLayout posune o 10 pixelu ve směru pohybu prstu.

procedure TForm1.GridPanelLayout1Gesture(Sender: TObject;
  const EventInfo: TGestureEventInfo; var Handled: Boolean);
begin
   case EventInfo.GestureID of
    sgiUp:
    begin
     GridPanelLayout1.Position.y := GridPanelLayout1.Position.y -10;
    end;
    sgiDown:
    begin
     GridPanelLayout1.Position.y := GridPanelLayout1.Position.y +10;
    end;
    sgiLeft:
    begin
     GridPanelLayout1.Position.x := GridPanelLayout1.Position.x -10;
    end;
    sgiRight:
    begin
     GridPanelLayout1.Position.x := GridPanelLayout1.Position.x +10;
    end;
   end;
 
Odpovědět 6. října 9:36
Avatar
Pavel.H
Člen
Avatar
Pavel.H:

Hm, jak tak pozorují, tak je fakt delphi mrtvý jazyk jak všude na netu píšou

Editováno 7. října 10:24
 
Nahoru Odpovědět 7. října 10:24
Avatar
Odpovídá na Pavel.H
Michal Haňáček:

Nebo tady nikdo nepochopil tvůj dotaz. Jsi si jistý, že by tvůj problém nevyřešil scrollbar? Jinak zkus se zeptat na delphi.cz

Nahoru Odpovědět  +1 7. října 10:48
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Odpovídá na Pavel.H
Michal Haňáček:

Případně pokud se nepletu, tak se definují view na ležato a na stojato zvlášť, ale o mobilní vývoj v Delphi se příliš nezajímám, tak je to třeba nakonec úplně jinak.

Nahoru Odpovědět 7. října 10:50
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
Pavel.H
Člen
Avatar
Pavel.H:

Nebo tady nikdo nepochopil tvůj dotaz.

Spustím v tabletu firefox a zadám nějakou www.
Položím na načtenou stránku prst a pomalu s ním jezdím nahoru a dolu.
Stránka se pod prstem posouvá.
Reaguje to i na rychlost posouvaní prstu.
Jak se toto řeší?

 
Nahoru Odpovědět 7. října 13:11
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Pavel.H
Martin Dráb:

Hm, jak tak pozorují, tak je fakt delphi mrtvý jazyk jak všude na netu píšou

Kvůli politice výrobce je holt daleko levnější se učit jiný jazyk, např. integrovaný v MSVS, než si kupovat Starter edici Delhi, která navíc neumí ani kompilovat nativně pro 64bitová Windows.

Já mám třeba XE2 Pro a vzhledem k tomu, že novější verze nemají příliš mnoho novinek, které bych využil, nemám důvod pořizovat novou verzi. Kdyby to nebylo tak drahé, možná bych i upgradoval každý rok. Ale uznávám, že nejsem cílová skupina.

K původnímu dotazu: nepomohlo by z EventInfo vytáhnout, jak "dlouhé" to gesto je? Že bys o tolik posunul obrazovku...

Nahoru Odpovědět 7. října 22:49
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
Pavel.H
Člen
Avatar
Pavel.H:

Spiše tady bude řešení.
http://www.gesource.jp/weblog/?…

 
Nahoru Odpovědět  +1 8. října 9:12
Avatar
Odpovídá na Martin Dráb
Michal Haňáček:

Co se té politiky týče, naprosto s tebou souhlasím, bohužel ...

Nahoru Odpovědět 8. října 11:07
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.