Avatar
Rasken
Neregistrovaný
Avatar
Rasken:

Ahoj, mohl bych tě poprosit o radu, jak při spuštění programu načíst text externího souboru třeba do Memo? Zkoušel jsem FormCreate i FormActivate, ale nějak mi to nefunguje:

procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
begin
Memo1.Lines.LoadFromFile('poznamka.txt');
end;

Přitom pokud ten samý příkaz dám do tlačítka, soubor se načte...? Díky za pomoc.

Jinak se chci optat - platí ještě nabídka doučování v Delphi? Potřeboval vysvětlit nějaké základní věci, zatím to zkouším sám...

Díky Rasken

 
Odpovědět 5.11.2011 12:55
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Rasken
David Čápka:

Správná událost je FormCreate, ta se provede vždy při spuštění aplikace, přesněji při počátečním vytvoření formuláře. FormActivate dělá trochu něco jiného. Kód máte jinak správně a v FormCreate bude fungovat.

Doučování už bohužel neplatí, není čas :)

Nahoru Odpovědět 5.11.2011 22:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 2 zpráv z 2.