Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Člen:

Cawko :D
Vedel by mi niekto poradit aky zmysel ma riadok "echo. |set /p=please wait..." v tomto kode?
Thx za odpoved

@echo off
color 0a
title BAT LOADING EFFECT (AcheP)
echo loading...
echo.|set /p=please wait...
for %%d in ( A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z ) do echo.|set /p=.
ping -n 2 localhost >nul
echo .
echo application loaded
ping -n 2 localhost >nul
echo =========================================================
echo BAT LOADING EFFECT
echo Created by AcheP
echo =========================================================
pause
Odpovědět 17.7.2014 18:06
...
Avatar
KlimiCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na Člen
KlimiCZ:

TO vytváří ty tečky ne ?
Edit:proč tam je ping na localhost ?

Editováno 17.7.2014 18:10
Nahoru Odpovědět 17.7.2014 18:10
Nesnaž se zakrýt něco, co jsi provedl úmyslně. Svět je tak malý, že dotyčný se to stejně dozví.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Člen
mkub:

mne ten prikaz vyhodi chybu:

No command 'echo.' found, did you mean:
 Command 'echo' from package 'coreutils' (main)
echo.: command not found
 
Nahoru Odpovědět 17.7.2014 18:28
Avatar
KlimiCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
KlimiCZ:

mě to jede - je to na to aby se vypsaly ty tečky

Nahoru Odpovědět 17.7.2014 18:34
Nesnaž se zakrýt něco, co jsi provedl úmyslně. Svět je tak malý, že dotyčný se to stejně dozví.
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Člen:

Ten ping na localhost je na to aby ten skript chvilu pockal a potom pokracoval :)

Nahoru Odpovědět 1.8.2014 13:03
...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Člen
mkub:

zaujimave riesenie... prikaz, ktory zistuje odozvu siete sa pouziva na chvilkovu pausu...

ale

ping localhost

nikdy nebude cakat presny cas, lebo po prijati echo paketu ho este spracovava... najlepsie je vytvorit si na to rutinu sleep, ak v systeme nie je zabudovana

Editováno 1.8.2014 16:20
 
Nahoru Odpovědět  +1 1.8.2014 16:16
Avatar
Odpovídá na Člen
Michael Škrášek:

Asi nemá žádnej, protože když jsem ho oddělal tak se stalo úplně to stejné.

Nahoru Odpovědět 1.8.2014 16:24
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Člen
mkub:

a okrem toho ping ze posle ECHO paket a nacuva, ci pride odozva nan a ak pride, tak odmeria cas, za ktory prisla
a pokial do timeoutu nepride odozva (napr. pri zablokovani ECHO portu, ci vypnutia pingovaneho stroja, alebo prilisnej zataze siete), tak sa to tvoje cakanie predlzi aj na niekolko sekund
takze ping by som nepouzil ako nahradu za prikaz sleep, lebo podla stavu siete a pingovaneho stroja sa to moze pohybovat v radovo desiatkach milisekund az niekolkych sekundach

 
Nahoru Odpovědět  ±0 1.8.2014 16:27
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michael Škrášek
mkub:

ping sa uplne inak sprava pri otvorenom porte pre Echo paket nez pri filtrovanom firewallom, skus na localhoste vo firewalle uzavriet tento port:

7 echo

a nasledne opat spusti ten kod
cakacia doba pri pingu by sa mala predlzit na 2x timeout, kedze sa nevratili spatodpovede
a namiesto localhost skus zadat iny server, tentoraz z internetu a hned sa ti to zmeni, tentoraz bude cakat podla toho,ako je vytazena linka...

takze z toho vyplyva, zeping nie je vhodny kandidat na nahradzanie toho prikazu sleep (timeout)

 
Nahoru Odpovědět 1.8.2014 16:52
Avatar
Člen
Člen
Avatar
Člen:

Mkub thx za radu. Musim uznat ze mas pravdu a sleep je lepsi ako ping na localhost :)

Nahoru Odpovědět 2.8.2014 7:55
...
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Člen
Ondrca:

sleep není lepší, protože není v některých verzích windows podporován

Nahoru Odpovědět 2.8.2014 8:54
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondrca
mkub:

sice nie je sleep na niektorych Windowsoch podporovany, ale ani ping nie je idealny sposob, ako prinutit PC pockat - vid vyssie uvedeny pripad so zapnutoym/vypnutym portom pre ICMP ECHO

skor pouzitie prikazu "ping" je ten horsi sposob... radsej by som pouzil pause

Editováno 3.8.2014 15:17
 
Nahoru Odpovědět 3.8.2014 15:16
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.