Diskuze: Přihlášení a odhlášení z .htaccess

Ostatní jazyky Ostatní programovací jazyky Přihlášení a odhlášení z .htaccess

Avatar
martinstejskal15:

Na webu mám zaheslovanou stránku přes htaccess a htpaswd, a nevím jestli se může dát nějaký tlačítko aby jsem se mohl odhlásit, protože když ze stránky odejdu, tak se tam po dlouhý době zase vracím a pak to nechce znovu vyplnit jméno a heslo. Ale když se tam kouknu druhý den, tak to po mně chce vyplnit. Šlo by to nějak udělat, aby tam bylo ještě tlačítko odhlásit ?

 
Odpovědět 22.1.2015 19:33
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Daniel Vítek:

Tlačítko odhlásit nejde, pomůže na to restartovat prohlížeč.

 
Nahoru Odpovědět  +1 22.1.2015 20:25
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
IT Man:

A co např. použít jazyk PHP? :)

Nahoru Odpovědět  +1 22.1.2015 20:34
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Avatar
Odpovídá na IT Man
martinstejskal15:

jako vím že to de přes databázi, už jsem to i zkoušel, jenže když se registruju do databáze, tak vyplním všechno jméno a heslo, pak dám přihlásit a píše mi to že jsem tam napsal špatný jméno nebo heslo, a dával jsem to který jsem si zaregistroval

Editováno 22.1.2015 21:49
 
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 21:48
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
mkub:

v spojeni PHP skriptov s databazou

 
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 22:08
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
mkub:

pokial sitoriesil aj pomocou PHP skriptami a databazou, tak v tom prihlasovacom/re­gistracnom skripte je asi chyba
asi sifrujes heslo pri ukladani do databaze a pri prihlasovani ho znovu nesifrujes, alebo mas chybu v kodovani znakov v databazi

 
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 22:10
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Daniel Vítek:

Tak sem pošli kód a my ti poradíme :-)

 
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 22:22
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
martinstejskal15:

Kód jsem vymazal na serveru, ale když tak ho tam zase vlozim, mám zálohu na flesce, tohle jsem zkoušel naposled je to asi týden, možná jsem asi neco vyplnil špatně v databázi v tabulkách netusim, když tak sem vlozim náhled

 
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 23:08
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
IT Man:

A proč databáze? Pokud rešíš pouze jedno heslo a jedno username, dá se to udělat takhle (zjednodušené).

<?php

$username = "cojavim";
$password = "heslo";
if($_POST['username'] == $username && $_POST['password'] == $password)
{
    $_SESSION['username'] = $username;
    include 'tajnastranka.php';
}
else echo 'Špatné údaje!';
?>

Pak už stačí si udělat jen tu tajnou stránku a metodu pro zjištění přihlášení, takže pokud uživatel nebude přihlášen, přesměruje ho to např. na prihlaseni.php. :)

<form method="post">
<input type="text" name="username" placeholder="Uživatelské jméno" /><br />
<input type="password" name="password" placeholder="Heslo" /><br />
<input type="submit" value="Přihlásit" />
</form>

A odhlášení si určitě uděláš - tedy zničení $_SESSION.

Nahoru Odpovědět  +2 23.1.2015 6:26
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na IT Man
martinstejskal15:

když jsem tam zkusil dát tvůj kód, tak už ze začátku mi to psalo že jsem tam dal špatný heslo, takže je tam asi ještě něco špatně v tom kódu, a co bych tam měl přidat, aby se mi tam potom objevilo tlačítko odhlásit

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 8:43
Avatar
Odpovídá na IT Man
martinstejskal15:

už mi to tam nepíše, ale když se tam přihlásím, tak se mi web zobrazí dvakrát, jedna s tím formulářem a ta druhá ta tajná stránka, ale jestli tohle slouží jenom pro jednu stránku tak to nepoužiju, protože bych potřeboval mít zaheslovanou celou složku

Editováno 23.1.2015 8:55
 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 8:54
Avatar
Richard
Člen
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Richard:

ITmanovi tam chybí kontrola odeslání formuláře, odhlášení provedeš kontrolou existence session (ukáže se tlačítko pro odhlášení) a zničení session po kliku.

Moc se mi nelíbí tvůj přístup, ptát se je v pořádku, ale ne stylem "udělejte mi to".

Nahoru Odpovědět  -2 23.1.2015 9:13
$action = $_GET['Life']; | Když dáš mínus, napiš proč!
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Daniel Vítek:

ITmanovi tam chybí kontrola $_POST

<?php
if($_POST) {
 $username = "cojavim";
 $password = "heslo";
 if($_POST['username'] == $username && $_POST['password'] == $password)
 {
     $_SESSION['username'] = $username;
     include 'tajnastranka.php';
 }
 else echo 'Špatné údaje!';
}
 ?>
 
Nahoru Odpovědět  +2 23.1.2015 10:16
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
IT Man:

Promiň, bylo ráno a tak jsem na více věcí zapomněl. Děkuji Daniel Vítek za pomoc. Takže ještě trochu doplním: :)
Můžeš si z include udělat přesměrování a pak metodu na ověření přihlášení. Nebo to udělat také takto:

<?php if(empty($_SESSION['username'])) { ?>
<form method="post">
<input type="text" name="username" placeholder="Uživatelské jméno" /><br />
<input type="password" name="password" placeholder="Heslo" /><br />
<input type="submit" value="Přihlásit" />
 </form><?php } ?>
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 11:21
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
martinstejskal15:

mám furt to samý, i když jsem změnil ten $_POST, stránka se mi tam zobrazí nahoře, co by mělo být v tý zaheslovaný stránce, že se mi to zobrazí nad stránkou, ten soubor tajnastranka mám jenom s tím obsahem co by se tam mělo objevit, to jsem zapomněl nechat jenom tak, proto se mi web zobrazil dvakrát pod sebou

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 11:21
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
Daniel Vítek:

Pošli sem tvůj kód, ideálně s tou tajnou stránkou.

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 12:34
Avatar
martinstejskal15:

to zabezpečení bych potřeboval na tuto subdoménu
http://klub.pharaon.cz/menu

jméno: cojavim
heslo: heslo

Editováno 23.1.2015 13:06
 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 13:05
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
IT Man:

Podívej se na ten můj kód z 11:21. Pak už by se ti to nemělo zobrazovat. :)

Jinak bych se rád podíval, kdybych znal údaje z .htaccess. :)

Nahoru Odpovědět 23.1.2015 16:59
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Odpovídá na IT Man
martinstejskal15:

udělal jsem to nakonec zase tím .htaccess a .htpaswd, tvůj kód jsem tam nedával, ještě jsem to zkoušel přes databázi, ale nevím co tam furt dávám blbě, takže jsem to zase smazal, možná jestli najdu nějaký tutoriály, tak to podle nich udělám

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 17:12
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinstejskal15
mkub:

tutorialy su aj tu na pouzitie PHP a MySQL databazy (priklady na MySQL su pouzitelne aj na MariaDB)

 
Nahoru Odpovědět 23.1.2015 19:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.