Avatar
Unafený Konyk:

čavte otec mi nakázal naprogramovať software ktorý po zadaní vstupných dát(meno, priezvisko, číslo zákazky, atď. ) vytlačí alebo uloží dokument do .PDF .
Otázka znie ako to spraviť čo najjednoduchšie. Stretli ste sa už s niečim podobným? Dokument ma samozrejme určitú štruktúru ktorú treba vopred predefinovať... Takže prosím Vás ak ste niečo podobné už robili vysvetlite mi ako sa takéto aplikácie programujú. Mňa napadlo XML, iba že fakt neviem ako ďalej :(

 
Odpovědět 8.11.2014 0:37
Avatar
Eldan
Člen
Avatar
Eldan:

Máš nějaké detaily? Jako například jestli to má být desktop/web, jestli máš tisknout v nějaké šabloně, jestli to má být nějak specifické...

Každopádně XML je blbost. Udělal bych to tak že uživatel zadá data, ty budeš mít určitý grafický template do kterého akorát data vložíš a to pak pošleš tiskárně.

Nahoru Odpovědět  +1 9.11.2014 23:32
Unobfuscated executable == free source code
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Unafený Konyk
Lako:

Jestli to děláš v c#, tak existuje itextsharp, který umí vytvářet pdfka docela kvalitně.

 
Nahoru Odpovědět  +1 9.11.2014 23:38
Avatar
Unafený Konyk:

Vďaka za odpovede. Eidan ide konkretne o desktopovu aplikaciu. Chcel by som použiť šablonu a uživateĹ by iba dodal niektore data ktore sa do sablony nejako nahraju.
Malo by to vyzerať asi takto (šablona):
https://www.dropbox.com/…tkulcik.docx?dl=0
Nie je mi jasne ako vložit potrebné data na konkrétne miesto. Mozem vkladat aj do ineho suboru nez .txt?

Lako, ďakujem nerobim sice v c# ale pisu ze tu ide aj v Jave tak sa teda na to skusim blizsie pozriet.
Este raz vďaka..

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2014 10:08
Avatar
Odpovídá na Unafený Konyk
Michal Štěpánek:

Šablonu si vytvoříš ve wordu přesně podle vzoru. Po vyplnění údajů v programu se údaje natáhnou na předem definovaná místa (záložky) v té šabloně. Pak už ji jen uložíš jako dokument PDF. Je to poměrně jednoduchá záležitost, sám tak řeším tiskové výstupy, protože používám VS express a tam nejde pracovat s CrystalReport, který to umí elegentně řešit.
EDIT: učil jsem se to ve VB.NET odtud
http://www.dotnetportal.cz/…ord-z-VB-NET

Editováno 10.11.2014 10:52
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 10.11.2014 10:50
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Lako:

Vypadá to dobře.
Nevýhoda je ale v nutnosti mít nainstalovaný word...

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2014 16:20
Avatar
Odpovídá na Lako
Michal Štěpánek:

Není to tak úplně pravda, protože pokud to v tom wordu nebudu prezentovat k tisku, tak si to aplikace otevírá pouze "vnitřně", přes referenci na MS Word a pak se to uloží do PDF...

Nahoru Odpovědět 10.11.2014 16:53
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Lako:

Nj, ale ta reference tam není pokud nemáš word nainstalovaný.

 
Nahoru Odpovědět 10.11.2014 23:24
Avatar
Michal Štěpánek:

Samozřejmě pro psaní aplikace musím ten word mít nainstalovaný, ale přidám referenci a pro používání programu uživatel mít word nainstalovaný nemusí, protože se výstup ukládá rovnou do PDF a ve wordu se nezobrazuje. Šablonu pak uživatel při používání nevidí...
EDIT: V podstatě i kdyby ty výstupy byly do wordu, tak je nebude programově otevírat, stačí mít jakýkoliv program, který umí otevírat DOC soubory (LibreOffice, wordpad, apod)...

Editováno 11.11.2014 6:47
Nahoru Odpovědět 11.11.2014 6:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.