Avatar
Tomáš Láslop:

Chcel by som vás poprosiť som začiatočník a napísal som kód pre úkol do školy, avšak nefunguje, vedel by mi niekto poradiť ? Zadanie: Vytvořte zálohu tabulky Objednávky a vložte do ní každý 2.záznam z roku 1997 (případně jiný rok, pokud 97 není).
Databaze zde: http://leteckaposta.cz/280728083

Kód: Private Sub Aktualizacia_Clic­k()
Dim Mojadb As Database
Dim MojZdroj As String
Dim Objednávky_zaloha As Recordset

Dim Datum objednávky As Date
Dim createQuery As String
Dim selectQuery As String

Datum objednávky = 1997

Set Mojadb = CurrentDb()
MojZdroj = "Objednávky"
selectQuery = "SELECT Číslo objednávky,Zákazník FROM Objednávky WHERE Datum objednávky='1997'"

Set Objednávky_zaloha = _
Mojadb.OpenRe­cordset(MojZdroj­.dbOpentable)

db.Execute "INSERT into Objednávky_zaloha
SELECT Zákazníci.* FROM Objednávky WHERE(Číslo objednávky MOD 2=0)
ORDER BY Číslo objednávky" MsgBox ("Úloha vykonaná.")

Sub s = "CREATE TABLE Objednávky_zaloha (Číslo objednávky char(5) PRIMARY KEY, Zákazník varchar(40), Zaměstnanec varchar(30), Datum objednávky date, Dodat dne date, Datum odeslání date, Přeprava varchar(40), Dopravné (10), Jméno příjemce varchar(40), Region příjemce varchar(25), PSČ příjemce varchar(20), Země příjemce varchar(30))"

db.Close End

 
Odpovědět 20. dubna 1:28
Avatar
Odpovídá na Tomáš Láslop
Michal Štěpánek:
  1. Nepoužívej v proměnných diakritiku, mohlo by se ti to vymstít
  2. Myslím, že
Dim Datum objednávky As Date

tedy dvojslovná proměnná asi taky není správně

  1. Používej pro vložení kódu tlačítko pro zdrojový kód (druhé zleva) - kdo má toto luštit?
  2. Koukni se na tutoriál o VB.NET http://www.itnetwork.cz/…movani/vbnet
Editováno 20. dubna 9:41
Nahoru Odpovědět 20. dubna 9:38
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Tomáš Láslop
Michal Štěpánek:

A hlavně bys mohl napsat co nefunguje ? Nejde to spustit? Nejde to zkompilovat? Háže to nějaké errory? Jaké?...

Nahoru Odpovědět 20. dubna 9:44
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Peter Ambrus
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Peter Ambrus:

poradiš mi ja neviem kompilovat naučiš ma to?

 
Nahoru Odpovědět 3. září 20:58
Avatar
Odpovídá na Peter Ambrus
Michal Štěpánek:

Kompilace programu se dělá automaticky, když z visual studia spustíš vytvořený projekt

Nahoru Odpovědět 4. září 9:26
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Peter Ambrus
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Peter Ambrus:

ok dik ale už som si prečital 2.dil visual studio a už viem ako na to prave som na VS a niečo kuťim

 
Nahoru Odpovědět 4. září 9:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.