Avatar
honza30
Neregistrovaný
Avatar
honza30:

zkoušel jsem dát ze sekce draw background a do políčka background jsem chtěl vložit kód ceil random ale nešlo to

 
Odpovědět 5.7.2012 23:38
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na honza30
matesax:

Udělej to přes vlastní kód,... V sekci contrlol vlož ikonku execute. Tu rozklikni a vlož tam:

 if (podmínka...)
background_add_background(název...);
 
Nahoru Odpovědět 6.7.2012 6:19
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na honza30
matesax:
background_add((soubor, který chceš nastavit), (backgroung na smazání), int vyhlazení hran)
 
Nahoru Odpovědět 6.7.2012 6:26
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na honza30
David Čápka:

Generuj si náhodné číslo, udělej si na něj switch nebo si opodmínkuj jeho možnosti, např.:

r = random(5);
switch (r)
{
  case 0: pozadi=pozadi1; break
  case 1: pozadi=pozadi2; break
  ...
}
draw_background(pozadi,0,0)

Určitě by to šlo i tak, že bys přímo spouštěl příkaz ze stringu (přes reflexi):

r = random(5);
execute_string("draw_background(pozadi" + string(r) + ", 0, 0);" );

Vyber si ;-)

Matesax: chce pozadí kreslit, ne přidávat ;)

Nahoru Odpovědět 6.7.2012 9:03
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na honza30
David Čápka:

Ještě něco, pro optimalizaci bych si pozadí uložil do proměnné a v draw měl jen:

draw_background(pozadi,0,0);

Hodnotu pozadí bych potom měnil přes switch nebo reflexi jen v tu chvíli, kdy je to potřeba (v nějaké kolizi nebo timeru např.), ne vykonávat logiku v každém FPS :)

Nahoru Odpovědět 6.7.2012 9:07
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.