Avatar
husarik.marek:

Ahoj,
předem se omlouvám za asi hloupý dotaz, ale týden nemůžu najít chybu a mám pocit, že mi uniklo něco zásadního.
Program vytvoří tajenku, která je v poli a je vyplněna znaky "-", které se postupně přepisují správnými písmeny.
Pomocí draw se tajenka tiskne na obrazovku a je vidět, zda je celá uhodnuta.
Script níže má při absenci znaku "-" (tedy uhodnutí celé tajenky) restartovat celý proces.
Nicméně tak jak je to napsáno, to restartuje screen pokaždé.
Poradí mi někdo?

global.tajenkacheck=0;

for (i=1; i<=string_length(global.slovoAJ_string); i+=1)
    {
    if global.tajenka[i]="-" //kontrola jestli máme vše uhodnuto
        {global.tajnkacheck=1}
    }

if global.tajenkacheck=0
       { with (o_reader) instance_destroy() ;
        with (o_writer) instance_destroy() ;
        instance_create(10,10,o_reader);
        instance_create(10,10,o_writer);
        global.uhodnutaslova+=1
         }

Díky

 
Odpovědět 5.12.2013 21:39
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na husarik.marek
TomBen:

Zřejmě to bude tím, že jednou se ti proměnná jmenuje:

global.tajenkacheck

a podruhé:

global.tajnkacheck
:-)
Editováno 5.12.2013 23:02
Nahoru Odpovědět 5.12.2013 23:02
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
husarik.marek:

:-D vždyť říkám, že to řeším už týden, potřeboval jsem, aby se na to podíval někdo jiný :-D
díky

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2013 23:10
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
TomBen:

BTW: Měl bys přejít na lokální proměnné,
jinak ti tyhle chyby budou přibývat.
Pokud už jsi někdy dřív neprogramoval velké množství
neobjektového kódu, nemáš šanci udržet v hlavě proměnné
od většího programu než se vejde na dvě A4ky. Lokální
proměnné ti udrží v kódu přehlednost.

Nahoru Odpovědět 5.12.2013 23:10
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
husarik.marek:

je fakt, že tahle lokální být mohla, ale já se s tou nekomunikací objektů tak natrápil, že jsem raději udělal globální všechny :-)
každopádně díky za radu, mám se hodně co učit.

 
Nahoru Odpovědět  +1 7.12.2013 9:33
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.