Avatar
tomasd49
Redaktor
Avatar
tomasd49:

Ahoj jsem začátečník s tímto programem chci udělat sportovní hru , kde půjde o čas a potřebuju mít přímo ve hře někde v rohu měření času, které se rozběhne od události A a zastaví se událostí B. Určitá sportovní disciplína by se 3x opakovala a na konci by se porovnaly časy a vypsal se nejkratší čas. Ale zatím jsem nepřišel na to, jak to udělat... poraďte

 
Odpovědět 29.8.2012 17:55
Avatar
David Jančík [sczdavos]:

Tady se něco podobného dělalo: http://www.itnetwork.cz/…ee3a4f76f5a1

Normálně si dáš do alarmu inkrementaci. Nebude to sice tak přesné a super ale v GM toho víc chtít nemůžeš. Potom si je někam uložíš na konci je všechny načteš a porovnáš.

Nahoru Odpovědět 29.8.2012 18:32
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
TomBen:

Použij proměnnou current_time. Je to vpřed běžící čas v milisekundách.
Na začátku a na konci si ji uložíš, pak odečteš a získáš dobu trvání.
Vydělit tisícem pro sekundy, pak znovu šedesáti pro minuty atd.

Nahoru Odpovědět 30.8.2012 5:59
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
tomasd49
Neregistrovaný
Avatar
tomasd49:

Prosím trochu podrobněji...Jsem začátečník a vůbec tomu nerozumím :D|Nevím jak a kde mám tu inkremetaci nastavit, nevím jak ji mám uložit a taky nevím jak ji načíst a porovnat a jak výsledek dostat na obrazovku.

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2012 8:59
Avatar
Odpovídá na tomasd49
David Jančík [sczdavos]:

Tak to by jsi měl začít tutoriály v příslušné sekci. My to tu za tebe psát nebudeme ;)

Nahoru Odpovědět 30.8.2012 8:59
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
tomasd49
Neregistrovaný
Avatar
tomasd49:

začal, ale nic jsem se nedočetl. Viděl jsem skoro všechny návody na GM ( některé jsem si i vytiskl ) - kdybych to někde našel, tak se neptám ... Aspoň bych potřeboval odkazy na stránky, kde najdu návod na to, ať to nemusím celý den hledat...

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2012 13:48
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasd49
TomBen:

Něco ti poradím: Nehledej v tutoriálech odpověď.
Když budeš mít nejprve nápad a pak budeš hledat jak na to, nenajdeš nic.
Tutoriály čti s prázdnou hlavou a nápad nech přijít pak.
Když bude nápad vycházet z nových znalostí, má šanci na úspěšné dokončení.

Nahoru Odpovědět 30.8.2012 23:46
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
tomasd49
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TomBen
tomasd49:

Promiň, ale taková odpověď mi asi nepomůže, to doufám uznáš. vůbec jsi neodpověděl na můj dotaz, spíš jsi ho jenom nějak obešel. Ale nevadí, našel jsem nějaký návod na vytvoření stopek - nevím jestli je to to co hledám, ale zkusím to a když to nebude fungovat tak napíšu.

 
Nahoru Odpovědět 31.8.2012 12:28
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tomasd49
David Čápka:

Naopak, TomBen ti dal cennou radu, jen jsi jí asi nepochopil. Je hloupost hledat tutoriál na konkrétní věc, na všechno nejsou tutoriály a takto se neprogramuje. Máš se naučit základy jazyka, potom žádné tutoriály potřebovat nebudeš. Takhle se naučíš jen jedny stopky a na další věc zas budeš potřebovat tutoriál.

Nahoru Odpovědět 31.8.2012 13:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
tomasd49
Redaktor
Avatar
tomasd49:

Pochopil jsem ji, ale přesto mi nepomůže. Tak abych to vysvětlil...Chci si v GM udělat jednu nebo dvě hry, proto by mi o moc víc pomohl návod KROK PO KROKU, jako třeba zde: http://vyuka.ic.cz/…er/index.htm - odtud jsem se už několik věcí naučil ,a taky jsem něco už i naprogramoval, ale u těch stopek opravdu nevím, a doufám, že je to první i poslední věc, kterou nevím. Jasně, i tak bych se mohl naučit všechny ty věci, které tady píšete, bohužel některým článkům rozumím míň než čínskému písmu :D Nechci nijak narážet na autory článků, jenom říkám svůj názor, že kdyby byly tyhle návody nebyly jako puzzle, které každý musí týden skládat, mě by to pomohlo víc. Sorry za ten ostrý jazyk, ale snad jste pochopili jak to myslím.

 
Nahoru Odpovědět 1.9.2012 13:03
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na tomasd49
David Čápka:

Pokud chceš programovat, musíš se to naučit. Tak to bohužel funguje. Pokud se to nechceš učit, neprogramuj. Nelze udělat 1 nebo 2 hry bez toho, aniž by ses to naučil.

Ale abych tu jen nerozumoval, jaký problém máš s těmi stopkami? Nepiš prosím, že chceš návod krok za krokem. Napiš, co ti nejde.

Nahoru Odpovědět 1.9.2012 13:12
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
tomasd49
Redaktor
Avatar
tomasd49:

Jasně Jednoduše nevím jak je mám vytvořit to je vše :) Nevím jestli na to stačí ikonky které jsou ve hře nebo musím znát programovací jazyk.

 
Nahoru Odpovědět 1.9.2012 14:53
Avatar
Odpovídá na tomasd49
David Jančík [sczdavos]:

Popsal jsem ti to hned v první odpovědi na tvůj počáteční dotaz.

>> "Tady se něco podobného dělalo: http://www.itnetwork.cz/…ee3a4f76f5a1

Normálně si dáš do alarmu inkrementaci. Nebude to sice tak přesné a super ale v GM toho víc chtít nemůžeš. Potom si je někam uložíš na konci je všechny načteš a porovnáš."

Pokud umíš alespoň základy zvládneš to, pokud ne odkázal jsem tě na sekci GM.

Znovu zopakuji trošku podrobněji tedy:

Objekt stopky:
Create

  • proměnná time = 0
  • alarm[0] spustit

Alarm[0]

  • time += 1
  • alarm[0] nastavit na room_speed

Ukládání mezičasů

Uložíš si každý čas na jeden řádek do souboru (máš je normálně v sekundách, při výpisu je můžeš formátovat na hh:mm:ss)

a k vyhodnocení je načteš a porovnáš.

Tady je ukázka práce se soubory: https://dl.dropbox.com/…e_saving.gmk

Ale musíš se trošku snažit a pak se ptát na konkrétní problémy. S dotazem: "Jak mám vytvořit stopky" ti na každém fóru akorát uzavřou diskuzi s důvodem, že dotaz je příliš rozsáhlý a řeknou ti, že to za tebe nebudou celé dělat, že jim máš ukázat nějakou svoji snahu.

Nahoru Odpovědět 1.9.2012 16:28
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.