Diskuze: střílení ve 2D

Ostatní jazyky GameMaker GameMaker střílení ve 2D

Avatar
Soducius
Člen
Avatar
Soducius:

Dobrý den nevíte prosim vás někdo jak střílet tam kde se ten sprite dívá... už to mám způsobem že vždycky to zkontroluje který sprite tam je a pak ta kulka vysřelí na tu určenou stranu ale nevím proč když tam dám aby to střílelo tak mi to stojí na místě??(ta kulka)

Ale přitom tam mám ať se to začne pohybovat v určitém směru...
Zkoušel jsem i tam nastavit hspeed ale má to stejný výsledek jak u předešlého řešení...
;(;(:(

Odpovědět 23.2.2012 9:46
www.Islandsoft.cz je best WEB 4ever
Avatar
Odpovídá na Soducius
David Jančík [sczdavos]:

Dobrý den,
při vytváření střeli jí musíte nastavit směr dle natočení postavičky a přiřadit jí rychlost (move free)
Viz.:
http://www.itnetwork.cz/index.php?…
nebo
http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Nahoru Odpovědět 23.2.2012 9:51
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Soducius
Člen
Avatar
Odpovídá na Soducius
Soducius:

omlouvám se ale už sem na to přišel použil jsem že to vytvoří se směrem pokud tam bude ten nějaký sprite

Nahoru Odpovědět 23.2.2012 9:54
www.Islandsoft.cz je best WEB 4ever
Avatar
Soducius
Člen
Avatar
Odpovídá na Soducius
Soducius:

ale já myslel jako jenom ve dvou směrech jenom doprava a doleva

Nahoru Odpovědět 23.2.2012 9:55
www.Islandsoft.cz je best WEB 4ever
Avatar
Odpovídá na Soducius
David Jančík [sczdavos]:

Můžete si vytvořit pomocnou proměnnou:
Při stisku klávesy vpravo -> right = 1
Při stisku klávesy vlevo -> right = 0
A tu pak kontrolovat při vytváření střely

if (Char.right == 0) motion_set(Char,-10);//vytvoří střelu na pozici postavičky se směrem vlevo
else motion_set(Char,10);
Nahoru Odpovědět 23.2.2012 10:35
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.