Diskuze: STRING (pomůžete mi ?)

Ostatní jazyky GameMaker GameMaker STRING (pomůžete mi ?)

Avatar
Neaktivní uživatel:

(předem se omlouvám za pravopisné chybi) Mohl by mi někdo vysvětlit co to je tkz.string a jak se používá...chtěl bych ukládat nastavení a ocenění do INI souborů ale nevím co to je ten string (kdybich prostě opsal zdroják tak se nic nenaučim)...jestli byste mohli poslat link na nějakou českou stránku kde se to vysvětluje nebo mi to vysvětlili rovnou tady...děkuju za pomoc

Odpovědět 17.2.2015 16:57
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Dominik Hošic:

String je datový typ třeba jako integer, boolean, float atd.
Když si vytváříš jakoukoliv proměnnou, tak musí mít svůj datový typ podle toho, co do ní ukládáš. U GML to neřešíš, protože ten datové typy přiděluje automaticky. String je textový řetězec a textový řetězec je to, co je v uvozovkách "Nějaký text" ... GMS defaultně označuje string červenou barvou.
String se do proměnné ukládá takto:

promenna = "nějaký text";

a tu proměnnou pak můžeš použít v parametru při ukládání do souboru stejně jako samostatný textový řetězec.

Nahoru Odpovědět 17.2.2015 18:07
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Neaktivní uživatel:

Ahoj, do ini souboru si to uložíš takto:

ini_open("MyIni");
ini_write_string("sekce","key",variable);
ini_close();

Být tebou ini soubory nepoužívám, xml soubory jsou mnohem výhodnější. Jen se musíš naučit jejich serializaci a de-serializaci. Hodně zdaru :)

Nahoru Odpovědět 20.2.2015 19:15
Neaktivní uživatelský účet
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.