Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
kl-vb:

Zdravim,
Mám ukládáni hry řešené přes ini soubor..funguje to.Jenomže musim k .apk dávat soubor save.ini.txt jinak by to nefungovalo.

Jak udělat abych měl jenom .apk soubor a zaroven fungovalo ukládáni?

Editováno 29.12.2014 22:20
Odpovědět 29.12.2014 22:19
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kl-vb
Honza Bittner:

Mnoho programů ukládá své data do %appdata%. Jednoduše tam vytvoř složku pro tvou hru a do ní ukládej to co potřebuješ.

Jsou tam 3 složky - v odkazu níže si prosím přečti jaká jest na co. :)
http://windows.microsoft.com/…pdata-folder

Zde bych doporučil složku Roaming či případně Local... :)

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 21:26
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
kl-vb:

Což na androidu neni :D

Potřebuju vydat 1 APK soubor,protože externi soubor nejde nahrát na obchody jako je slideme,google play,1mobile,pod­statě cokoliv.Jde to vydat buď jako samostatné apk nebo s .obb.
Nikomu by se nechtělo instalovat aplikaci,kterou by jsi musel odzipovat a pak přes např.astro file manager ji nainstalovat.

Mám hotovou hru se 120ti levely a tohle je posledni co musim udělat,abych to mohl vydat.

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 21:39
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):

ale on asi myslel ukládání nastavení na androidu.... Usuzuji tak podle toho, že aplikace je .apk soubor.

Nahoru Odpovědět  +2 30.12.2014 21:39
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

to ti musí fungovať. keď som sa pozrel na GMC tak tam všade bolo len cez .ini files. Podľa mňa je to to isté ako keď ukladáš HIGHSCORE a to funguje

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 21:59
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

skús si pozrieť toto https://www.youtube.com/watch?… možno to pomôže

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:02
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rosina.jakub
kl-vb:

s ini mi to funguje na windowsu i androidu.Ale u hry musí být ini soubor,který nejde přiložit k apk v obchodech.

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:04
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

a šak si vkladáš v GameMakeri, či?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:06
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

myslím či si ini files vkladáš do GameMakeru

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:12
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
kl-vb:

Jak vkládám? Mám na ploše save.ini a aplikace ho otevře když je potřeba.

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:15
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

na lavej strane máš Included files. Tam si daj create a vlož si tam ten svoj .ini súbor. Bude ti to fungovať

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:18
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rosina.jakub
kl-vb:

jj tak to jsem už někde četl.Ale to Included files jsem nenašel :D

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:19
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

páči sa

 
Nahoru Odpovědět  +1 30.12.2014 22:21
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

tak čo funguje to tak ako má?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:27
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na rosina.jakub
kl-vb:

ještě jsem to nezkoušel,snad to pujde.Musim nejdřiv vytvořit apk dat ho na dropbox a naistalovat do tabletu takže je to dlouhý proces :D hru dělám v GM8 a pak gmk importuju do GMS

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:32
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

ufff..prečo to nerobíš hned v GMS?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:32
Avatar
rosina.jakub
Člen
Avatar
rosina.jakub:

veľa kódov z GM8 nefungujú v GMS. daj si pozor

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 22:34
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:

Nojo... Jsem se koukl jen na druh fóra a přípony si nevšiml... :/

kl-vb v tom případě, jak psali již výše, bude nejlepší to přiložit přímo do toho... :)

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 0:13
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kl-vb
Dominik Hošic:

Tak proč si ten soubor nevytvoříš v GM kódem?
Potom do obchodu nahraješ jen .apk a soubor se vytvoří při prvním spuštění aplikace.

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 12:42
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
kl-vb:

poraď jak :P

jinak zkusil jsem to udělat opět přes save_game na windowsu to funguje skvěle.Mám tlačitko "play" a při stisknuti zkontroluje jestli existuje save,pokud ne přejde do dalši mistnosti kde jsou proměnné v zakladnich hodnotach a v dalši mistnosti se hra uloži,takže při dalšim spusteni už nacte posledni ulozeni..ale na androidu to nejde,ještě něco zkusim.

if(file_exists("sa­ve"))
{
game_load("save")
}
else
room_goto_next()

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 15:32
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kl-vb
Dominik Hošic:

Takto dělám ukládání dat do souboru já a na androidu mi to funguje skvěle:
https://www.youtube.com/watch?…

Nahoru Odpovědět  +1 31.12.2014 15:43
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
kl-vb:

v room start mám

ini_open("save­.ini");

ini_write_real("sa­ve","room",ro­om);
ini_write_real("sa­ve","score",sco­re);
ini_write_real("sa­ve","global.le­vel","global.le­vel");
ini_write_real("sa­ve","global.sta­ge","global.sta­ge");
ini_write_real("sa­ve","global.bes­tscore","global­.bestscore");
ini_write_real("sa­ve","global.li­ve","global.li­ve");
ini_write_real("sa­ve","lives",li­ves);

ini_close();

a ukazuje se error(teda jen na androidu)
wrong argument types for write_ini_real

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 16:07
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kl-vb
Dominik Hošic:

Protože zapisuješ string jako reálné číslo, pro string použij: ini_write_string

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 16:50
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
kl-vb:

nn to mám správně,bylo to uvozovkama,které mám na hodnotách proměnných

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 17:38
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
kl-vb
Redaktor
Avatar
kl-vb:

už mi to funguje přes ini

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 17:39
www.kl-vbgames.g6.cz
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kl-vb
Dominik Hošic:

A jo, toho jsem si nevšiml. Blbá hlava bolavá :D

Nahoru Odpovědět 31.12.2014 17:56
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 26 zpráv z 26.