Avatar
gamesk98
Člen
Avatar
gamesk98:

Potrebujem poradiť. Napr.: keď mám v 1 miestnosti 20 bodov a chcem si za ne kúpiť niečo v 2 miestnosti a potom chcem aby som sa vrátil naspäť do prvej miestnosti na to isté miesto ale aby som mal o 20 bodov menej. Prosím poraďte.

 
Odpovědět 22.4.2014 21:56
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Dominik Hošic:

Udělal jsem ti jednoduchý příklad včetně vysvětlivek :) http://www.solidfiles.com/…mple.gmx.zip

Nahoru Odpovědět  +1 23.4.2014 2:08
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Tom
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
Tom:

Super! díky moc :) první logickej návod jak dělat s ini a hlavně první co funguje se mi zdá :) myslíš že to půjde takhle jen přepsat na HighScore ?:)

 
Nahoru Odpovědět 23.4.2014 20:24
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tom
Dominik Hošic:

Není zač :) ... Jo přepsat na highscore si to můžeš snadno. Stačí jen přepsat proměnné :)

Nahoru Odpovědět 23.4.2014 22:34
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Tom
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
Tom:

Tak jsem udělal to HS a funguje to :) tady je kod

body=score;
ini_open("sco­re.ini");
best=ini_read_re­al("UserData","Hig­hScore",body);
if(best<score)
{
ini_write_real("U­serData","Hig­hScore",body);
ini_close();
}
else
{
ini_close();
}

ale jak teď udělám aby se mi vypsalo ? v Draw ?
mám tohle a to nefunguje nemůžeš mi nějak poradit ? :)

ini_open("sco­re.ini");
ini_read_real("U­serData","Hig­hScore",body);
draw_text(100,100,"H­ighScore"+strin­g(body));
ini_close();

 
Nahoru Odpovědět 26.4.2014 16:38
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tom
Dominik Hošic:

Mělo by to fungovat normálně :) ... Jestli se ti to neukazuje, tak bude chyba někde jinde :) ... Tady máš ukázku, že to funguje: http://www.solidfiles.com/…e_hs.gmx.zip
Mimochodem je zbytečné načítat hodnotu ze souboru v draw eventu :)

Nahoru Odpovědět 26.4.2014 22:10
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Tom
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
Tom:

To tvoje mi funguje,ale já když potřebuju vypsat po skončení hry HighScore tak musím znovu otevřít soubor ze kterýho to čtu a z něj to vypsat ne ? Jinak ty body nezískám ty co jsem si zapsal ve step tak tady si je zase otevřu a vypíšu.Hází mi to tuhle chybu.Jinak mě napadá ještě jedna věc se kterou si nevím rady,mám alarm 0 kterej si vybere čas po zapnutí ze 7 variant a ten se pak odpočítá a vytvoří se objekt na jednom místě to funguje jak má ale můžu udělat nějak to,že jakmile se ten objekt vytvoří tak by se spustil další alarm který by zase spustil odpočítávání které by mělo třeba 3 sekundy a pak až by to vypršelo tak by zrušil ten objekt a jelo by to znova do kola že by se zase pustil alarm 0 ? :D snad to chápeš :D

 
Nahoru Odpovědět 27.4.2014 11:41
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tom
Dominik Hošic:

Myslel jsem, že v Draw eventu to nebude fungovat, ale zjistil jsem, že to funguje :)
A s tím alarmem jsem to snad dobře pochopil.
Každopádně jsem ti udělal příklad jak na to HighScore po skončení hry, tak na ten alarm
http://www.solidfiles.com/…e_hs.gmx.zip

Nahoru Odpovědět 27.4.2014 14:28
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Tom
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
Tom:

Super to skore jsem udělal :) Díky ale ten alarm ukážu ti jak to mám v create mám

ran = choose(300,400,5­00,600,700,800,900,1000);
alarm[0] = ran;

a v alarmu mám

instance_crea­te(0,318,o_en­m);

a nevím jak udělat že jakmile se mi udělá o_enm (furt se dělá na stejném místě) tak by se zapnul alarm 1 kde by bylo zase alarm 1 = (něco) a něco by se rovnalo třeba 10,20,30 a jakmile by byl alarm 1 nula tak by smazal o_enm a tím pádem by se zase zapnul alarm 0 a takhle by to fungovalo cyklicky.Napadlo mě,že do create jsem dal ještě enm = 0; a do alarmu 0 enm = 1; tím bych zjistil že to je to zaplé a do create bych ještě dal
ran2 = choose(10,20,30);
if(enm == 1)
{
alarm[1] = ran2;
}

a tím pádem to alarmu 1 tohle :D **instance_de­activate_objec­t(o_enm); ** (osobně si myslím že je chyba zrovna v tom posledním instance_deac­tivate) co myslíš ?něco co by se tam hodilo lépe ?:)Jinak ten alarm 0 funguje bez problému,ono si to vybere čas a pak ho tam votvoří ten objekt,problém je v tom že mi ho zase za určitej čas nejde vymazat.

 
Nahoru Odpovědět 27.4.2014 18:28
Avatar
Dominik Hošic
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 28.4.2014 17:04
Klient: Nefunguje mi internet co s tím uděláte? Operátor: a co vidíte na monitoru? Klient: No signal...
Avatar
Tom
Člen
Avatar
Odpovídá na Dominik Hošic
Tom:

Jsi borec,díky moc :)) Až to dokončím tak ti to pošlu konečné,díky moc kdyby něco určo se ti ozvu :)) Dík

 
Nahoru Odpovědět  +1 28.4.2014 17:26
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.