Diskuze: Ukladanie hry na mobilnych platformach

Ostatní jazyky GameMaker GameMaker Ukladanie hry na mobilnych platformach

Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

Zdravím všetkých, mám problém. Chcel by som sa vás opýtať ako riešiť ukladanie hier na mobilnýc platformách. Potrebujem uložiť celý level a nie napr. len highscore. Potrebujem uložiť pozíciu všrtkých blokov ale tak, že časom do hry budú pribúdať ďalšie bloky (hráč si bude môcť posaviť hrad atd... ). Ďakujem vopred za každú pomoc

 
Odpovědět 18.4.2015 18:57
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Neaktivní uživatel:

Ahoj,

ideální cestou je vlastní save&load systém. Pokud nemáš dostatek zkušeností (řekl bych aktivně tak aspoň 4 roky) použij buffery.

Hodně zdaru :)

Nahoru Odpovědět 18.4.2015 20:31
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Neaktivní uživatel:

Počkat! Používal si funkci game_save(), game_load(), že ano?? Jesli ne tak, tak tohle stačí.... myslel jsem, že chceš něco lepšího.

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 9:20
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

No prave ze nepouzival, nasiel som na internete navod na ini files, ze cez ne to ukladat ako poziciu ale nejako sa mi to nepodarilo spustit. Hovoris, ze game_save a game_load staci? Ak by to stacilo bolo by super, vyskusam. Dakujem

 
Nahoru Odpovědět 19.4.2015 12:05
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Neaktivní uživatel:

Stačí, používat ini je naozaj vela zložité.

Nahoru Odpovědět 19.4.2015 12:21
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
patrik.pa
Člen
Avatar
patrik.pa:

Asi robim nieco zle ale nefunfuje mi to

 
Nahoru Odpovědět 20.4.2015 17:00
Avatar
Odpovídá na patrik.pa
Neaktivní uživatel:

ono game_save();
game_load();
stačit nebude...správně by to mělo vypadat takhle game_save(jme­nosouboru)
game_load(jme­nosouboru)

do závorek se dopisuje jak chceš nazvat soubor s uloženou hrou ;)

Nahoru Odpovědět 11.6.2015 23:49
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
TomBen:

Nechápu, proč zrovna ze Save/Load děláte vždycky takovou kovbojku. Jakákoli data lze ukládat snadno. Ini není těžké, ale není určeno k ukládání levelů. Buffery bych sice začátečníkům nedoporučil, ale není na škodu je používat. Pokud nejde o nějakou specialitu, použil bych normální file_open..

http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/600
http://www.itnetwork.cz/dev-lighter/601

Uloží se jakákoli proměnná ve formě textu. Načítá se v pořadí i počtu shodném s ukládanými daty. Pokud je něčeho hodně, stačí použít cykly.

Nahoru Odpovědět 12.6.2015 8:48
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.