Diskuze: Vykreslení obrázku vícekrát

Ostatní jazyky GameMaker GameMaker Vykreslení obrázku vícekrát

Avatar
tomasd49
Redaktor
Avatar
tomasd49:

Zdravím mám nějakou proměnou, která má číselnou hodnotu a potřeboval bych její hodnotu vykreslit obrázkem (stejně jako se vykresluje počet životů obrázkem ) Např. hodnota proměnné by byla 5 = vykreslilo by se 5 obrázku atd... Vím sice, jak by to šlo udělat, ale to by asi hodně zpomalilo hru , protože bych musel 5 krát napsat draw_sprite, draw_ sprite, draw_sprite... víte o nějakém jiném řešení?

 
Odpovědět 3.1.2013 11:46
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

V gamemakeru jsem nikdy nedelal, tak nevim, jestli to vubec obsahuje, ale zkus pouzit neco jako cyklus.

Nahoru Odpovědět 3.1.2013 12:27
:)
Avatar
jackm18
Redaktor
Avatar
jackm18:

Použij cyklus for, to ti samo vygeneruje draw_sprite, podle hodnoty proměnné.
Když to nebudeš používat extrémně hodně, tak ti to hru nezpomalí.

for(a=0;a<promenna;a+=1)
{
draw_sprite(sprite,subimg,x,y);
}

místo promenna si napiš jméno své proměnné.

Editováno 3.1.2013 12:57
 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 12:56
Avatar
tomasd49
Redaktor
Avatar
tomasd49:

jj díky :)

 
Nahoru Odpovědět 3.1.2013 13:50
Avatar
tomasde49
Neregistrovaný
Avatar
tomasde49:

Problém akorát je, že když použiju tento kód, tak se mi všechny obrázky vykreslí na sebe a ne vedle sebe, takže to nakonec vypadá jako jeden obrázek :( Jde s tím něco dělat?

 
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 12:33
Avatar
Luboš Běhounek (Satik):

Treba takhle vedle sebe:

for(a=0;a<promenna;a+=1)
 {
 draw_sprite(sprite,subimg,x+a*sirkaobrazku,y);
 }
Editováno 8.1.2013 12:52
Nahoru Odpovědět 8.1.2013 12:52
:)
Avatar
Ahoj
Člen
Avatar
Ahoj:

Nezkoušel jsem, ale z fleku: repeat(5)draw_sp­rite(spr,subim­g,x,y);

 
Nahoru Odpovědět 18.8.2013 21:36
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ahoj
TomBen:

Máš tam stejnou chybu jako jackm18 - neměníš souřadnice.
Kreslilo by se ti to přes sebe.
Téma je ovšem už vyřešené od Luboš Běhounek (Satik).

Editováno 18.8.2013 23:35
Nahoru Odpovědět 18.8.2013 23:35
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.