Avatar
Mike
Neregistrovaný
Avatar
Mike:

Ahoj potřeboval bych se zeptat. Když kliknu na objekt tak aby to kliknutí fungovalo jen když budu blízko objektu a když budu daleko tak se neprovede žádná akce ? děkují za odpověd

 
Odpovědět 29.1.2012 20:09
Avatar
Odpovídá na Mike
David Jančík [sczdavos]:

Dobrý večer,
použijte fci distance_to_ob­ject(obj), která vrací vzdálenost k zadanému objektu.

if (distance_to_object(object0) < 10)
{
// akce
}
Nahoru Odpovědět 29.1.2012 21:36
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Mike
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Mike:

Moc děkuju a mohl byste mi ještě pomoct má nastoveno pomocí proměné počet surovin chci udělat aby když budu mít nějáký počet surovin tak se mi zobrazí nějáký text zkoušel jsem to pomocí tohohle skriptu ale nefunguje :-(
if global.psuroviny =1
{
show_message('Text zprávy');
}

 
Nahoru Odpovědět 29.1.2012 22:08
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Mike
David Čápka:

Co to znamená nefunguje?

Když opominu fakt, že globální proměnné by se moc neměly používat a suroviny by měly být spíše hráče, nevidím v tom problém. Možná jen nenastavujete hodnotu?

Ideálně bych udělal nějaký objekt, který by spravoval suroviny (např. sprava nebo to dát přímo hráči, nevím, jakou hru děláte). A potom se na proměnnou adresovat jako na sprava.suroviny . Je totiž zvykem, že proměnné někomu patří, jsou nějakou vlastností něčeho. Globálnost je přežitek ze starých jazyků a dělá nepořádek v kódu.

Nahoru Odpovědět 30.1.2012 5:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Mike
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Mike :

Děkuji už jsem si poradil dal jsem ten skript do blbého eventu :-D

 
Nahoru Odpovědět 30.1.2012 9:56
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.