Diskuze: SyntaxError: multiple statements found while compiling a single statement

Python Python SyntaxError: multiple statements found while compiling a single statement

Avatar
msprg
Člen
Avatar
msprg:

zdravím, tak aj te to tu.... Spravne! dal som as na python.

každopádne zisitl som že ked si na internete nájdem nejaký kód tak ci ho uz opisem rucne, alebo skpirujem vzdy sa to skonci takto...(pozri obrazok). Samozrejme, skúšal som google, aj som niečo našiel ale popravde, múdry z toho niesom... tak sa pýtam vás. ale isto to bude nejaká "prkotna"

 
Odpovědět  -1 13. března 13:52
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
coells:

Kód je pro Python 2, ty používáš Python 3.
Stačí opravit ten print.

 
Nahoru Odpovědět 13. března 13:58
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na msprg
hanpari:

Bude tam víc chyb.
Např. urllib2 v pythonu 3 není, pokud se nepletu.
Navíc mám dojem, že se snažíš kopírovat do Idle shellu to, co bys měl nakopírovat do Idle editoru - a teprve potom spustit.

Jsi si jistý, že opravdu víš, co děláš? A opravdu nemyslím tvůj pravopis a psaný projev :)

Editováno 13. března 17:49
 
Nahoru Odpovědět 13. března 17:47
Avatar
msprg
Člen
Avatar
Odpovídá na hanpari
msprg:

v python shell som to spustal iba pre demonstraciu, tej chyby. rovnako to nejde aj ked to spustim cez idle. ;-)

 
Nahoru Odpovědět 14. března 6:55
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
hanpari:

Ta chyba se mi moc nezdá. Ta vypadá jako problém se shellem.

Ty bys měl skončit na chybě importu urllib2

Místo toho použij:

try:
    import urllib.request as urllib2
except ImportError:
    import urllib2

A jak psal coells, místo print neco, použij print(neco)

PS: Lepší místo obrázku je použít třeba pastebin.com

Nevím, co tam bude za další chyby, ale z obrázku je opravdu nevyčteme :)

 
Nahoru Odpovědět 14. března 8:57
Avatar
msprg
Člen
Avatar
msprg:

ooook takže kód prešiel nejakými úpravami takže výsledok je takýto:

try:
    import urllib.request as urllib2
except ImportError:
    import urllib2
url = "http://download.thinkbroadband.com/10MB.zip"

file_name = url.split('/')[-1]
u = urllib2.urlopen(url)
f = open(file_name, 'wb')
meta = u.info()
file_size = int(meta.getheaders("Content-Length")[0])
print ("Downloading: %s Bytes: %s" % (file_name, file_size))

file_size_dl = 0
block_sz = 8192
while True:
    buffer = u.read(block_sz)
    if not buffer:
        break

    file_size_dl += len(buffer)
    f.write(buffer)
    status = r"%10d  [%3.2f%%]" % (file_size_dl, file_size_dl * 100. / file_size)
    status = status + chr(8)*(len(status)+1)
    print (status),

f.close()

ale zato aj viac chýb....

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\mpr\Desktop\down.py", line 8, in <module>
    u = urllib2.urlopen(url)
  File "C:\Users\mpr\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\urllib\request.py", line 162, in urlopen
    return opener.open(url, data, timeout)
  File "C:\Users\mpr\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\urllib\request.py", line 450, in open
    req = Request(fullurl, data)
  File "C:\Users\mpr\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\urllib\request.py", line 268, in __init__
    self.full_url = url
  File "C:\Users\mpr\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\urllib\request.py", line 294, in full_url
    self._parse()
  File "C:\Users\mpr\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\urllib\request.py", line 323, in _parse
    raise ValueError("unknown url type: %r" % self.full_url)
ValueError: unknown url type: 'www.mojetv.net/playlist/xspf/80eaec6786-18921-all.xspf'
Editováno 14. března 21:34
 
Nahoru Odpovědět 14. března 21:33
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na msprg
gcx11:

Ahoj, chybí Ti tam http://

 
Nahoru Odpovědět 15. března 1:53
Avatar
gcx11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na msprg
gcx11:

Nebo alespoň podle toho, co vyhodilo, že tomu nechutná.

 
Nahoru Odpovědět 15. března 2:02
Avatar
hanpari
Redaktor
Avatar
Odpovídá na msprg
hanpari:

http://download.thinkbroadband.com/10MB.zip

takový odkaz neexistuje.

Ale ten kód nebude fungovat ani tak.

 
Nahoru Odpovědět 15. března 15:52
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na msprg
Adam Ježek:

Ve shellu tohle nepouštěj ani pro demonstraci, on tam čeká jeden řádek kódu, případně jednu funkci, jeden cyklus, atd. Když tak hodíš celej kód, tak to spadne s chybou, i kdyby byl správně, protože to prostě nečeká.
To je přesně ta chyba, že našel multiple statements, když čekal jeden.

Nahoru Odpovědět 15. března 16:01
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
msprg
Člen
Avatar
Odpovídá na gcx11
msprg:

vo "vzorovom" kode http mozno chyba no ja som skusal s aj bez http://....... samozrejme s funkcnou adresou :-)

 
Nahoru Odpovědět 16. března 20:42
Avatar
msprg
Člen
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
msprg:

dobra rada nad zlato! Ale v com to mam spustit (ja viem, sprosta otazka, este si prosim precitaj vysvetlenie:)?
ak som chcel subor *.py editovet v ide, musel som nanho kliknut pravym a zvolit edit with ide x.x
ak som *.py spustil rovno dvojklikom, spustilo sa mi to....ako to povedat.... proste akoby to bolo *.exe (nie v shelle) jednoducho sa program rovno spustil "v ciernom okne"

problem je ale tam ze som zistil ze ikony suborov *.py sa mi zmenila ikona (co neberiem tragicky) ale odkedy to ma ikonu ako "prazdny list papiera" tak sa ukaze to co som prilozil ako obrazok..... skusal som tomu nastavovat aj "otvorit v..."

p.s: to ze shell si s tymto neporadi som naozaj nevedel :-`

 
Nahoru Odpovědět 16. března 20:52
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na msprg
Adam Ježek:

A kdy otevřeš IDLE, File > Open a otevřeš ten soubor, jde to?

Nahoru Odpovědět 16. března 20:55
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
msprg
Člen
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
msprg:

ano, chvilku sa to nacitava ale potom to ide bez chyby.

 
Nahoru Odpovědět 16. března 21:26
Avatar
msprg
Člen
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
msprg:

mozno bude problem v asociacii ak ti to ide dobre skus sa prosim pozriet pomocou regeditu sem: HKEY_CURRENT_U­SER\Software\Mi­crosoft\Window­s\CurrentVersi­on\Explorer\Fi­leExts\.py

mas tam nejake hodnoty? ja nic....

edit: a aj do podklucov prosim dik.

Editováno 16. března 21:31
 
Nahoru Odpovědět 16. března 21:29
Avatar
msprg
Člen
Avatar
msprg:

dobre uz nemusis trochu som sa s tym pohral a vyzera to tak ze to ide...

 
Nahoru Odpovědět 16. března 21:42
Avatar
msprg
Člen
Avatar
msprg:

teraz mi tam uz vyhadzuje iba jednu chybu..

 
Nahoru Odpovědět 16. března 21:48
Avatar
jan.ruzicka01
Redaktor
Avatar
Odpovídá na msprg
jan.ruzicka01:

Být tebou se naučím s knihovnou 'urllib'. Nevím, zda jsi uměl s tou starou, ale tato nová očividně generuje úplně jiné objekty. Zkus tohle: https://docs.python.org/…request.html

Nahoru Odpovědět 19. května 20:43
';' je má jediná noční můra...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.