Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Zrovna se ke mě dostalo video https://www.youtube.com/watch?… kde je popisováno jak nastavit a používat PhpStorm pro efektivní práci.

Musím uznat že má dobré typy, které jistě využiji. :)

Btw. Pokud PhpStorm nemáte a jste stále studenty, můžete jej získat v rámci studenské licence na https://www.jetbrains.com/student/

Odpovědět  +3 1.1.2015 22:38
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):

První co je v PHP storm třeba je vyházet všechny nesmyslné klávesové zkratky, které brání na české klávesnici psát kód. Teprve pak dál.

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 10:24
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Samuel Illo :

Prvé čo urobím po zapnutí PHPStorm je, že stlačím Shift + Alt. Veď to sa nedá písať kód na slovenskej alebo českej klávesnici. Na anglickej je všetko poruke.

Nahoru Odpovědět  ±0 2.1.2015 11:05
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:

To se udělá přidáním jednoho příkazu, který povolí ALT GR...

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 11:19
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Samuel Illo :

Asi sa niekomu nepáči anglická klávesnica. Či?

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 11:39
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
David Čápka:

Stejně musíš používat diakritiku, když píšeš šablony nebo chybové hlášky. Přepínat stále klávesnici tam a zpátky mi přijde jako nesmysl, vše se dá napsat na české, stačí si zjistit jak.

Nahoru Odpovědět  +4 2.1.2015 11:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Matúš Petrofčík:

Ja píšem na slovenskej. Bol som lenivý si zvykať na EN klávesnicu, a teraz je zo mňa majster klávesy Alt Gr.

U pôvodného nastavenia PhpStormu mi asi najviac vadia 2 nastavenia na ktoré som bol zvyknutý. Predpokladal som, že Ctrl + T prehodia riadky, no žiaľ tak tomu nie je. A druhou vecou je, že krok späť je klasicky Ctrl + Z, ale krok v pred nie je Ctrl + Y, ale Ctrl + Shift + Z. Takto som vymazal krátky kód, skúsil debugovať, a chcel som vrátiť to vymazanie, klikol som Ctrl + Y, a vymazaný kód bol nenávratne preč.

Odporúčam https://www.jetbrains.com/…enceCard.pdf

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 11:58
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Samuel Illo :

Chápem, že diakritika sa na anglickej písať nedá, lenže slovenská klávesnica je na písanie napr. 'curly' brackets dosť nepraktická. Neviem, možno je česká lepšia :D Každopádne na slovenskej je jednoduchšie prepínať medzi jazykmi.

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 12:01
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Honza Bittner:

Jojo, to schéma tu již nějakou dobu mám a docela fajné. :)

Nahoru Odpovědět  +1 2.1.2015 13:06
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
Michal Žůrek (misaz):

Ctr + Y smaže řádek, mě zas štve, že ve Visual Studiu to je Ctrl + X a inteligentně chápe, že když nemám nic označeného chci vymazat (vyjmout do schránky) řádek a když mám označený text tak vyjmout ten, jenže toto php storm nechápe. To je zatim jedna z mála slabin co v něm vidím.

Nahoru Odpovědět  ±0 2.1.2015 13:18
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Neaktivní uživatel:

Tiež programujem na anglickej klávesnici... :)

Nahoru Odpovědět  +1 2.1.2015 13:30
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:

Nevím tedy kdy jsi PhpStorm zkoušel naposledy, ale zrovna jsem zkusil to tvoje CTRL + X a vybere to jak vybraný řetězec, tak aj řádek, je-li třeba. :)

Nahoru Odpovědět 2.1.2015 15:21
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Marek Šafránek:

taky jsem chvíli řešil jak chci používat klávesnici...os­vědčilo se mi nainstalovat si do win tuto předpřipravenou klávesnici pro programátory a velmi rychle jsem si zvyknul, i když zpočátku jsem si musel černou lihovkou začmárat některé znaky, a že jich na klávesnici někdy je habaděj: http://phpfashion.com/…a-klavesnici

Nahoru Odpovědět 1.3.2015 17:26
Stojí-li něco za námahu, je třeba to udělat pořádně...
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Šafránek
tomasmanhal:

Jak řešíš přenositelnost?

Nahoru Odpovědět 1.3.2015 17:30
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Marek Šafránek:

notebookem :D je to spíš pro ty co dělají především na jednom PC, a moc ne pro ty co nechtějí na každé PC na které vlezou stahovat si a instalovat klavesnici...a jsou zároven winaři :D

Editováno 1.3.2015 17:48
Nahoru Odpovědět 1.3.2015 17:46
Stojí-li něco za námahu, je třeba to udělat pořádně...
Avatar
Marek Šafránek:

Zájímalo by mě, zda phpstorm umí nějakým způsobem nabízet metody ze tříd, které se načítají dynamicky?

Mám třídu registry, která obsahuje metodu createObject

public function  createAndStoreObject( $object , $key )
        {
                require_once( $object . 'class.php');
                $this->objects[ $key ] = new $object( $this );
        }

a metodu getObject, propojení na objekty šablony, databázový wrapper, autentizace...

a když chci například použít metodu z takto zanořené metody, musím vypsat vše ručně?

$data = $this->registry->getObject('db')->getRows();
Editováno 25.11.2015 17:53
Nahoru Odpovědět  -1 25.11.2015 17:50
Stojí-li něco za námahu, je třeba to udělat pořádně...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 16 zpráv z 16.