Avatar
pastraka
Člen
Avatar
pastraka:

Zdravím, zkouším PhpStorm 8 a mám dotaz jak optimálně tento editor nastavit pro PHP, CSS,SQL a html ? Je např. možné, aby při výběru podmínky if se automaticky doplnily jednoduché a složené závorky? Podobně jak to má např. sublime. Děkuji

 
Odpovědět 21.2.2015 21:02
Avatar
Odpovídá na pastraka
Michal Žůrek (misaz):

co znamená "výběr podmínky if"? Nevím já napíšu if ( to mi doplní koncovou kulatou závorku a kurzor umístí dovnitř dopíšů podmínku, vyjede napíšu {, to mi doplní koncovou, odsadím enterem a píšu kód.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 21:47
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
pastraka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
pastraka:

A není možné editor nastavit tak, aby při výběru funkce if automaticky doplnil závorky?

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 21:55
Avatar
Odpovídá na pastraka
Michal Žůrek (misaz):

vraťme se na začátek, kde a jak vybíráš funkci if? Já ji píšu, nevím jak bych ji mohl vybrat.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:00
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Samuel Illo :

On asi myslí, že keď napíše if, tak vyskočí našepkávač a stlačí Enter...a on chce aby to celé doplnilo, ale podľa mňa je to zbytočné.

Nahoru Odpovědět  +1 21.2.2015 22:19
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
Michal Žůrek (misaz):

aha, no taky mi to přijde zbytečné. Nevím, možná když si nastaví klávesové zkratky na Visual Studio tak by mohli fungovat 2 taby.

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:21
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
pastraka
Člen
Avatar
Odpovídá na Samuel Illo
pastraka:

spise jsem zvykly ze sublime na to ze mi to komplet doplni a tak me zajimalo jak to je v phpstorm

 
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:38
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pastraka
BlugW:

Nebuď línej a tu jednu závorku si napiš :D

Nahoru Odpovědět  +1 21.2.2015 22:43
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

každé IDE doplňuje trochu jiným způsobem, s tím nic neuděláš. IF píšeš tak často, že za hoďku programování si zvykneš na jakékoliv IDE (záměrně píši IDE, protože Vim není IDE :)).

Nahoru Odpovědět 21.2.2015 22:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pastraka
Honza Bittner:

Napíšeš

if

a stiskneš

CTRL + SHIFT + ENTER

... což vyvolá funkci "complete statement".

Editováno 21.2.2015 23:02
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 23:01
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 21.2.2015 23:03
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.