Diskuze: Zasekávání prohlížeče

Software Webové prohlížeče Zasekávání prohlížeče

Avatar
Paul
Člen
Avatar
Paul:

Ahoj mám nový Thinkpad E450 a stále se mi zasekává prohlížeč.
Projevuje se to tak, že když mám na jedné kartě otevřený např. youtube a poslouchám hudbu a otevřu si druhou kartu, tak než nová karta otevře stránku, sekne se zvuk a kurzor (nepohybuje se).
Používám chrome ale zkoušel jsem i IE, kde se to chová stejně.
Zkoušel jsem odstranit veškerá rozšíření, reinstall prohlížeče a nic nepomohlo.

Neví prosím někdo co s tím?

Díky

 
Odpovědět 25.7.2015 12:16
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
tomasmanhal:

Stávalo se mi to vždy pár dní po čisté instalaci win 7. Objevovalo se čekání na mezipaměť (20 sekundové zamrzání při sledování streamů a surfování), přestože nebyla plná a pravidelně jsem ji čistil. Nicméně po pár dnech problém odezněl. Na fórech to řeší spousta lidí, ale nikdo nepřišel s normálním řešením, protože doporučené mazání mezipaměti nefungovalo nikomu. Třeba máš stejný problém jako jsem měl já, tak stačí pár dní vydržet a odezní to.

Nahoru Odpovědět 25.7.2015 12:55
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Paul:

Uvidíme, mám ho doma cca 10 dní, ale jen asi tři dny byl v provozu. Zbytek jsem byl na dovolené. Tak snad to bude stejné jako v tvém případě

 
Nahoru Odpovědět 25.7.2015 12:59
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Paul:

tomasmanhal vypadá to že je po problému, třeba by se ti to taky někdy mohlo hodit. Problém je ve flashi v Chrome. Více info jak na to jsem našel tady: http://www.jakubsenk.eu/…-google.html Ale díky za reakci ;-)

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2015 0:55
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
tomasmanhal:

Jo jo, způsobuje to flash, to mě napadlo taky, ale je divné, že se to stává nahodile :-) Návod zkusím, zní to rozumně a funkčně. Díky ;-)

Nahoru Odpovědět 26.7.2015 0:58
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paul
mkub:

toto riesenie je podla vsetkeho iba pre Win, lebo Adobe Flash pre Linux uz asi nevydava myslim, ze Adobe uz planuje opustit Flash

 
Nahoru Odpovědět  -2 26.7.2015 2:11
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
tomasmanhal:

Na Linuxu flash stále je a dokonce je potřeba pro surfování, jen je ho tam potřeba manuálně dodat. Je to právě ten v návodu zmiňovaný pepper flash plugin.

Nahoru Odpovědět  -1 26.7.2015 3:30
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

ale to si nevyvratil to, ze Adobe uz prestal podporovat tento OS, cize uz ostava Flash od tretej strany, ktory nemusi fungovat na 100% (napr. mi nefunguje flash v Iceweasel, ani v Opere, aj ked ho tam dodam, stale vypisuje, ze je potrebne si stiahnut najnovsi flash)

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2015 12:01
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
tomasmanhal:

Tak proto stále vydává aktuální flash player pro linux... (poslední 14.7. 2015)

https://www.adobe.com/…wnloads.html

To, že ti někde ten flash nefunguje neznamená, že není podporován. Přilož mi sem ten článek, kde Adobe tvrdí, že Linux přestal podporovat.

Nahoru Odpovědět  +1 26.7.2015 12:07
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

mozno sa poucili... vyskusam to a uvidime...
mimochodom, FLASH je i tak zastarala chybova a derava technologia, mali by ho uz prestat podla mna pouzivat... na starsich a pomalsich pocitacoch strasne laguje, kdezto prehravamie mp4 ide velmi cisto na rovnakom zeleze...

 
Nahoru Odpovědět  +1 26.7.2015 13:04
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
tomasmanhal:

s tím souhlasím, že flash je trash

Nahoru Odpovědět  +1 26.7.2015 14:31
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

a tych, co robia cele weby cisto vo flashi, by som poriadne nakopal do zadnej casti tela...
starsie pocitace maju s nim problemy, zerie to zbytocne RAM, je to derave jak sito, vyhladavace s nim maju problemy pri indexacii,... ked animaciu, tak JS/JQuery, alebo v spojeni s HTML5, co je uz nativne podporovane v 85% browseroch a zvysok tvoria bud zastarale, browsre pre CLI, alebo nudzove browsre
CLI a nudzove byvaju dost ochudobnene a ked podporuju JS alebo CSS, tak to je pre ne plus
tolko moj nazor na celu tu frasku okolo FLASHu

 
Nahoru Odpovědět 26.7.2015 23:19
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
tomasmanhal:

Dlouho jsem neviděl nějaký nový web kompletně ve flashi. To je doména webů tak 6 let zpátky, kdy to bylo v módě.

Nahoru Odpovědět  +2 27.7.2015 0:20
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
mkub:

kazdy moderny webdesigner zvysoka na flash kasle... tolko moj nazor
ako som x-krat spomenul, ma tato technologia viac minusov, nez plusov, dokonca ten web ma v hodnoteni vo vyhladavacoch minusove body a nevidia dovnutra

 
Nahoru Odpovědět 28.7.2015 22:40
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.