Visual Studio 2015 Preview

Visual Studio 2015 Preview

ONEbit hosting Unicorn College Tento obsah je dostupný zdarma v rámci projektu IT lidem. Vydávání, hosting a aktualizace umožňují jeho sponzoři.

Včera Microsoft uvolnil ke stažení Visual Studio 2015 Preview. Nové VS bude zahrnovat výrazná vylepšení pro multiplatformní vývoj v C++, podporu pro C++ 11 a 14, nový open-source kompilátor Roslyn, nástroje pro Apache Cordova a verzi ASP.NET 5.

Určitých syntaktických vylepšení se dočkal C# a Visual Basic. Například vylepšení při deklaraci typů a členů a kontroly na null. Bude možné deklarovat proměnné uvnitř výrazů (tak to tam nakonec přeci jen zařadili, hurá - Výkřik redaktora) a použít await uvnitř bloků catch a finally.

Při debugování bude možné přidávat k jednotlivým Breakpointům podmínky a akce. Bude fungovat Ctrl + Z pro obnovení smazaného breakpointu. Při ladění bude rovněž možné zapisovat lambda výrazy do Watch a Immediate oken.

V rozhraní se bude na začátku řádku zobrazovat malá žárovička indikující možnosti různých akcí nad řádkem kódu (jako např. pro refaktoring atd.)

(obr. zdroj: Microsoft)

Při přejmenovávání se vám zvýrazní všechny výskyty dané instance přímo v kódu a při zápisu nového jména se všechny výskyty přepisují přímo v editoru.

(obr. zdroj: Microsoft)

Nové VS rovněž nabídne analýzu a automatické opravy již během psaní kódu. Tuto funkci je však zatím třeba nainstalovat přez NuGet.

(obr. zdroj: Microsoft)

Vylepšení se dočkal i Json, Html i CSS/LESS,Sass editor.

Změn a vylepšení je ještě mnohem více. Máme se tedy na co těšit ;-)

Více informací na: http://www.visualstudio.com/…5-preview-vs


 

  Aktivity (1)

Zprávu pro vás napsala Nikola Sterziková (PaNika) 13.11.2014 17:29
Avatar
Autorka se věnuje programování webových aplikací v C# a tvorbě MSSQL databází.


 

 

Komentáře
Zobrazit starší komentáře (6)

Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Jan Vargovský:

Když tam nechceš Microsoftí balast, tak si vytvářej Empty project, vytvoř si soubor s mainem a pracuj. Ale ne, celkem s Tebou souhlasím. Před pár měsíci jsem se začal učit C++ a když jsem porovnal C# project s C++ projektem, tak tam 90% místa zabírá ta db.

 
Odpovědět 13.11.2014 22:54
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Posix:

Můžu se zeptat, jakou db myslíš? Pokud nepočítám obj soubory a ostatní soubory po překladu, tak mi nic nezvětšuje velikost projektu...

Odpovědět 13.11.2014 23:49
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Posix
Jan Vargovský:

Tobě se snad nevytváří .sdf uvnitř projektu?

 
Odpovědět 14.11.2014 0:45
Avatar
Posix
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Posix:

Ne. Stačí v nastavení nastavit Fallback Location a nebude to přidávat k projektu. Já to už automaticky nastavuju a úplně jsem zapomněl, že to vytváří tento soubor :D

Editováno 14.11.2014 1:09
Odpovědět 14.11.2014 1:07
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.
Avatar
zpavlu
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Posix
zpavlu:

Našel jsem na webu a funguje to :
Možnosti - textový editor - C++ - upřesnit - procházení nebo navigace - zakázat DB

pak se nevytváří . VS 2010 i 2013
PZ

Odpovědět 14.11.2014 11:03
PZ
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:

Je pravda, že to nový VS bude mít unifikované prostředí? (= napíšete jednou a bude to běžet od windows phone přes pc až po xbox)

 
Odpovědět 14.11.2014 11:25
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Michal Žůrek (misaz):

jak se to vezme. On tam sice je projekt Native Android app (iOS app), ale to tě donutí nainstalovat Xamarin, takže takové revoluce jak hlásají to zase není. uvidíme co z toho vyleze ve finální verzi. každopádně editor JS stále nepodporuje peek-definition a refactoring, takže já jsem zklamaný.

Odpovědět  -1 14.11.2014 18:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
regaktivo
Člen
Avatar
regaktivo:

Uz pomaly kazdy rok vydavaju novu verziu - naco je to dobre ? Keby radsej upravili/opravili poriadne tu jednu. Podla mna by nova verzia mala vyjst najskor po 5 rokoch.
To iste Windows. Kazdu chvilu nejaky novy. Clovek sa nauci s tym ako tak robit a uz je tu novy. Miesto toho, aby opravili chyby v tom co bezi teraz, tak vydaju novy, takze v podstate vsetky stoja za prd, lebo ani jeden nie je poriadne dotiahnuty do konca.
Otras.

 
Odpovědět  +1 21.11.2014 8:19
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Samuel Illo :

Prepáč, omylom som dal -1 :) chcel som dať +1...

Odpovědět 21.11.2014 9:24
www.samuelillo.com | www.github.com/lamka02sk
Avatar
Odpovědět  +1 21.11.2014 15:21
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 16. Zobrazit vše