Diskuze: .htaccess - jak vytvořit v OS X?

Windows Windows .htaccess - jak vytvořit v OS X?

Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Michal Vašíček:

Zdarec,
mám tu menší problém. Když se snažím vytvořit .htaccess pomocí Finderu nebo jako nový soubor v Xcode, ukazuje mi, že soubory s tečkou na začátku jsou pouze systémové a že já si prostě htaccess nevytvořím, ani kdyby trakaře padaly. Neznáte nějakou fintu? Díky :-)

Odpovědět 21.1.2014 21:22
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Michal Žůrek (misaz):

nějaký si zkopíruj, nevytvoříš to ani na windows.

Nahoru Odpovědět  -3 21.1.2014 21:24
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Vašíček:

No to vím, že to ani na windows nevytvořím :D Problém je ten, že ho nikde nemůžu najít ke stažení :(

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 21:26
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
Kit:

Z Googlu:
Using TextEdit save the file as ".htaccess"

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 21:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Michal Vašíček:

Jojo, přes TextEdit jsem to teď vyzkoušel a ono to funguje! Jenomže je skrytej :/

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 21:28
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Řekl bych, že .htaccess ve Windows normálně vytvoříš třeba v Notepadu. Zítra to vyzkouším.

Nahoru Odpovědět  +3 21.1.2014 21:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 21.1.2014 21:29
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Vašíček
mkub:

nazvy s bodkou na zaciatku nazvu su skryte (cize hidden), odokryjes ich tym sposobom, ze vo file manageri nastavis, aby zobrazoval subory s bodkou (alebo tzv. skryte)
takto sa spravaju vsetky Unix like OS (medzi ktore patri aj MacOS X)
a pri vytvarani suboru si davaj pozor aj na velkost pisma

 
Nahoru Odpovědět 22.1.2014 3:16
Avatar
Michal Vašíček
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 22.1.2014 6:53
Příspěvek může obsahovat stopy arašídů, sarkasmu a sóji.
Avatar
00
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
00:

Na woknech napiš tečku i na konci - ta zmizí. :-)

 
Nahoru Odpovědět  -1 11.2.2014 14:34
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 00
mkub:

.htaccess a htaccess. su 2 odlisne subory, vo Windowse webovy server Apache treba nastavit, aby bral subor htaccess a potom uz sa vytvori ten subor aj bez bodky...

a v Unixoch (cize OSX, Unix, Linux, Solaris) zaciatocna bodka v nazve oznacuje skryty adresar/subor (vo Windowse su na to atributy)

 
Nahoru Odpovědět 11.2.2014 21:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.