Google Allo oslabuje soukromí

Zpravodajství Software Google Allo oslabuje soukromí

Společnost Google oznámila, že její nejnovější aplikace na posílání zpráv Google Allo bude obsahovat šifrování pro oba koncové uživatele, podobně jako WhatsApp. A zprávy nebudou ukládány na servery Google.

V úterý společnost Google vypustila aplikaci do světa, nicméně podle všeho sliby nebyly úplně dodrženy. Jak informuje webový magazín The Verge, Google si veškeré zprávy ukládá i po jejich přenosu. Alespoň defaultně.

Avšak lze přepnout do "inkognito" režimu a zprávy by pak měly být hůře rozšifrovatelné. Ovšem v tomhle módu nebude dostupný Google Assistant. To je obdoba Cortany nebo Siry od společnosti Google. Je to jistá umělá inteligence, která např. dovede rozpoznat, že uživatel s kamarádem mluví o tom, že má chuť na pizzu a navrhne nejbližší restaurace formou příspěvku do společné konverzace.

Dokud však veškeré aktivity s Google Assistantem uživatel nesmaže, zůstanou uložené na serverech Google. Údajně pro "lepší ušití uživatelského zážitku na míru", jak tvrdí web podpory Google.

Google informuje, že uložené zprávy budou přístupné pouze policejním složkám a to pouze po předložení oprávnění.

Mluvčí společnosti Google dodává:

"Dáváme uživatelům transparentnost a moc nad svými daty v aplikaci Google Allo. Náš přístup je prostý - vaše historie je uložena, dokud se nerozhodnete ji smazat. Zprávy lze mazat po jednom nebo také i celé konverzace."

Zdroj: Naked Security


 

  Aktivity (1)

Zprávu pro vás napsal Filip Matthias Lukl 22. září 16:06
Avatar
Autor momentálně pracuje jako překladatel v jedné malé velké společnosti. A také rád píše...

Miniatura
Všechny články v sekci
Zprávy ze světa softwaru

 

 

Komentáře

Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zatím nikdo nevložil komentář - buď první!