Avatar
jackxl
Člen
Avatar
jackxl:9.9.2015 10:56

Zdar.
Tuto chybu už jsem hledal na Googlu, ale nic neodpovídá mému problému.

Vytvořil jsem si singleton s názvem DataFormulare, který dědí od interfacu INotifyProper­tyChanged.
V něm jsem vytvořil vlastnost nazvanou ControlInvoke typu Control.
a vlastnost ZmerenaDavka, která vyvolá událost, když se hodnota nastaví.
V konstruktoru Form1 jsem přiřadil a inicializoval DataBinding na textBox

DataFormulare.Instance.ControlInvoke = this;
txtZmerDavka.DataBindings.Add(new Binding("Text", DataFormulare.Instance, "ZmerenaDavka"));

Potom spouštím vlákno s nejvyšší prioritou a v něm je toto krom dalšího kódu samozřejmě:

DataFormulare.Instance.ControlInvoke.Invoke(new ThreadStart(delegate()
                            {
                                DataFormulare.Instance.ZmerenaDavka =   NC.prepocetNaDavku(DataFormulare.Instance.ZmerenaDavkaOkamzita1,
                                    ObecneMapovani.RozliseniOdmVsrku, ObecneMapovani.PlochaOdmVrsku)
                            }));

Problém je v tom, že po nějaké náhodné době mi vyskočí vyjímka "Cannot access a disposed object. Object name: Form1". Nevíte čím to může být ?

Odpovědět 9.9.2015 10:56
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Avatar
jackxl
Člen
Avatar
jackxl:11.9.2015 13:48

K odpovědi se nikdo nemá ? Tohle asi tedy taky nevíte :D :D :D

Nahoru Odpovědět 11.9.2015 13:48
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jackxl
IT Man:11.9.2015 14:16

Ne, ale některým nesedí tento nadpis v kategorii ITnetwork. Kdyby jsi ho dal do správné kategorie, možná by si ho všimlo více lidí. :)

Nahoru Odpovědět  +2 11.9.2015 14:16
Usmívej se, zítra už tvůj kód nemusí fungovat!
Avatar
jackxl
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
jackxl:14.9.2015 8:50

To asi jo, ale špatně se na těchto stránkách orientuji. Proto je ve špatné kategorii.

Nahoru Odpovědět  +1 14.9.2015 8:50
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jackxl
IT Man:14.9.2015 10:50

A to menu nahoře je ozdoba? :)

Nahoru Odpovědět  +1 14.9.2015 10:50
Usmívej se, zítra už tvůj kód nemusí fungovat!
Avatar
jackxl
Člen
Avatar
jackxl:15.9.2015 7:50

Pokud nemáte nic k mému problému, tak se, prosím, ani nevyjadřujte !
Potřebuji to vyřešit a né diskutovat nad tím, kam jsem to dal.
Když se vám nelíbí umístění, tak ať to nějakej redaktor přesune, já to bez smazání udělat nemohu.

Nahoru Odpovědět  -5 15.9.2015 7:50
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Avatar
jackxl
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
jackxl:15.9.2015 7:54

Nahoře je sice menu, ale nikde nevidím "Diskuze" nebo "Fórum". Náhodně se mi tam povedlo doklikat, ale už zase nevím jak. Je to opravdu přehledné.

Nahoru Odpovědět  -1 15.9.2015 7:54
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jackxl
Adam Ježek:15.9.2015 7:57

Tak to nemaz a napis do spravny kategorie, on to nekdo smaze az bude mit cas.
A nerozciluj se ze tu piseme mimo tema, chyba je na tvoji strane, mas tam jasne napsane ze to sem nepatri, takze nevyznam se tu je vymluva, proste si to nekam napsal a ignoroval vsechno ostatni

Nahoru Odpovědět  +2 15.9.2015 7:57
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jackxl
Adam Ježek:15.9.2015 7:59

v kazde kategorii horniho menu (krome zpravodajstvi) je hned prvni tlacitko s napisem "forum". co je na tom neprehledne?

Nahoru Odpovědět 15.9.2015 7:59
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jackxl
Adam Ježek:15.9.2015 7:59

v kazde kategorii horniho menu (krome zpravodajstvi) je hned prvni tlacitko s napisem "forum". co je na tom neprehledne?
//pardon, doublepost

Editováno 15.9.2015 8:00
Nahoru Odpovědět 15.9.2015 7:59
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:15.9.2015 8:04

No zdejší navigaci osobně taky považuji za katastrofu, ale kolega ti to napsal dobře. Pokud to bude ve špatné kategorii, tak se odpovědi nedočkáš. Lepší to tady uzavřít a udělat nový dotaz.

Co se týče samotného dotazu, tak jsem si "nevykreslil" přesný obraz toho co děláš, ale přijde mi to dost divoký. Obecně platí, že Formuláři obsahuje data. Ne obráceně, natož do tahat nějaký vlákna. Singltonu bych se taktéž zbavil.

 
Nahoru Odpovědět 15.9.2015 8:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
David Čápka:15.9.2015 8:44

Prosím tě, co konkrétně ti v navigační cestě "Programování -> Fórum " přijde jako katastrofa?

Nechápu, jak může někdo napsat "Nahoře je sice menu, ale nikde nevidím "Diskuze" nebo "Fórum"", když to je hned první položka.

Nahoru Odpovědět  +6 15.9.2015 8:44
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Milan Křepelka:15.9.2015 9:18

Primárně absence drobečkové navigace. Ty nevidíš v rámci hierarchie navigačního stromu kde seš. Někam se dostaneš. Najedeš myší na hlavní menu někam jinam(ale nikam se nepřesuneš klikem), zobrazí se ti něco jiného ve vrchním menu a zcela jsi ztratil kontext. Překlapneš se do jiné aplikace, děláš něco jiného vrátíš se, a jsi v jeteli. Vrchní menu ukazuje zcela něco jiného než je reálný stav.

Taktéž horní menu reagující na najetí myši, kde ve spodnější části se zobrazuje druhá hiearchie stromu považuji pro nové příchozí za těžko uchopitelné. Tohle se už dneska moc nevidí. Kromě začátečníků koketujících s JavaScriptem. Tenhle typ navigace nikdy nedosáhnul nějakého valného užití. Dneska už je úplně mimo hru.

 
Nahoru Odpovědět  +1 15.9.2015 9:18
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:15.9.2015 9:21

Milan Křepelka Souhlasím s ním ohledně Drobečkové navigace. Ta by se velmi hodila.
Za 2) trochu OT, ale nové nastavení je mín přehledné než to předtím. Přitom by právě postačila Dorbečková navigace. Když jsem v sekci Nastavení/Vzhled a chci se vrátit do Nastavení -> musím udělat 2 kroky -> Profil - Nastavení. To podobné platí u navigace článků apod. Ale jinak s umístěním Odkazu na fórum problém tolik nevidím

Nahoru Odpovědět 15.9.2015 9:21
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
David Čápka:15.9.2015 9:34

Ptal jsem se na to, co ti přijde nepřehledné na navigačním menu, drobečková navigace je sice fajn, ale ta tento problém nijak neřeší a ani s ním nesouvisí. Abych se k ní vyjádřil, tak je v plánu, vývoj stojí dost peněz, říkám to tu neustále, již takhle jsme jeden z technologicky nejvyspělejších českých webů a to jsme jeden z nejmladších.

Rád bych od tebe dostal nějaké vyjádření, že se ti nelíbí JavaScript je nějaká tvá preference, kdyby bylo menu na kliknutí, tak bude přehlednost přeci úplně stejná. Řešíme tady co je nepochopitelného na tom, najet (nebo kliknout, když ti to přijde lepší, kliknout můžeš i teď) na položku Programování a vybrat položku Fórum. Vypadá to, že budu menu zesložitit a přidat na konec položku fórum, protože na tu z nějakého důvodu uživatel dokáže kliknout. Mrzí mě, že budu muset kazit logické uspořádání a to hlavně když mi ani nikdo nevysvětlí své myšlenkové pochody, protože já tohle pochopit asi nedokáži.

Nahoru Odpovědět 15.9.2015 9:34
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:15.9.2015 10:02

Psal jsem, že celou navigaci tady považuji za špatně udělanou a vysvětlil jsem proč. A to poměrně podrobně. To je celé mé vyjádření.

Žádné logické uspořádání se měnit nemusí ani dělat věci složitější. V tomto případě se spíše držet zažitých postupů. Logika věci je daná. Jenom její prezenční forma není nejlepší. Ano, je velmi pravděpodobné že trpíš vývojářskou slepotou. Jako valná většina "otců" svých dětí.

Zkus se podívat "do světa" kde najdeš takové podobné menu.

 
Nahoru Odpovědět  -1 15.9.2015 10:02
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
David Čápka:15.9.2015 10:06

Nevysvětlil jsi nic, jen to, že bys raději klikal. Tím by se ale navigace nezměnila. Podívej se třeba na Alzu, tam také asi trpí slepotou, jelikož tam mají menu přes hover (to vlevo, abych se vyhnu další otázce, vyzkoušej si to). Pak si otevři CZC.cz. A hele, další menu na hover. To byly 2 největší eshopy a první 2 weby co mě napadly. Nemůžeš nás srovnávat s nějakým webíken na Wordpressu, když máš velký web, tak ti nestačí lineární menu s pěti tlačítky. To menu je IMHO úplně normální pro web jako je tenhle.

Nevysvětlil jsi mi nějak nic. Můžeš se prosím jednoduše a srozumitelně vyjádřit k cestě Programování -> Fórum? Co je tam nepřehledného a jak bys to realizoval?

Editováno 15.9.2015 10:07
Nahoru Odpovědět  +2 15.9.2015 10:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:15.9.2015 10:30

Dobře. Tak jinak. Jistě pro tebe nebude problém na té alze se dostat do stavu, kdy obsah menu nereflektuje obsah vykreslené skránky.

On totiž není hover jako hover. Hover který se schovává není to samé jako hover který zůstává. Viz obrázek.

 
Nahoru Odpovědět 15.9.2015 10:30
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
David Čápka:15.9.2015 10:35

Skvělé, takže jsme se konečně dobrali k tomu, že je problém s tím, že není zvýrazněná aktuální záložka. To je informace, za kterou ti děkuji a se kterou mohu rozumně pracovat.

Nahoru Odpovědět  +2 15.9.2015 10:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:15.9.2015 10:52

No ty jsi se dobral jenom k půlce.Jsem zvědav jak budeš zobrazovat jednu z možností Hardware/Web/Sof­tware/Programo­vání/Mobily/Před­nášky. Když tam ve skutečnosti vůbec nejsme, že?

 
Nahoru Odpovědět 15.9.2015 10:52
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
David Novák:15.9.2015 10:53
:-|

Zvýrazňovat aktuální pozici je sice fajn "bonus", ale pokud si člověk nedokáže v hlavě udržet kontext toho, kde je, tak se obávám, že vůbec nemá předpoklady věnovat se programování...

Já osobně nikdy s místní navigací problém neměl a naopak mi přijde pěkná, čistá a logická..

Nahoru Odpovědět  +6 15.9.2015 10:53
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Novák
Milan Křepelka:15.9.2015 10:57

" udržet kontext toho, kde je, tak se obávám, že vůbec nemá předpoklady věnovat se programování"

To je úplně hloupý předpoklad. Takhle to nemůžeš brát. Můžeš půl dne dělat cosi jiného a vrátit se a měl bys na první nástřel vědět kde se pohybuješ.

 
Nahoru Odpovědět  +1 15.9.2015 10:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
David Čápka:15.9.2015 10:59

Je pravda, že otevření menu na té kategorii a zvýraznění té ikony, ve které se nacházíme, by mohlo docela pomoci. Přidal jsem to do todočka.

Nahoru Odpovědět  +3 15.9.2015 10:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
jackxl
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
jackxl:18.9.2015 13:43

Mám spuštěné vlákno ve kterém měřím hodnoty a pak je zobrazuji na formuláři.
Kdybych to dělal ve formuláři, tak v případě zaseknutí měření by se zasekl celý program
a to nemůžu dovolit. Změřené hodnoty potřebuji ještě na jiném místě, takže dělat instanci v tomto případě moc nejde.

Nahoru Odpovědět 18.9.2015 13:43
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jackxl
Milan Křepelka:18.9.2015 15:30

No a nemáš lepší mít vlákno které bude měřit. Celou tu funkcionalitu to zapouzdříš do "nějakého" objektu. Kde můžeš řídit zborcení vlákna/nebo nějakého BackgroundWorkeru a jiné fail stavy separátně. A tento objekt bude generovat událost, třeba OnDataChange. Ten tvůj Formulář(e) a "ostatní" objekty se už potom zaregistrují k odběru té události. Pokud se ti "vlákno" sekne. K vyvolání události nedojde a zbytek programu se ti nesekne.

 
Nahoru Odpovědět 18.9.2015 15:30
Avatar
jackxl
Člen
Avatar
Odpovídá na Milan Křepelka
jackxl:21.9.2015 14:18

To by snad šlo.

Nahoru Odpovědět 21.9.2015 14:18
Žádná hranice není nepřekonatelná.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 26 zpráv z 26.