Diskuze: Tvorba databázových aplikací

ITnetwork Tvorba databázových aplikací

Aktivity (3)
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Paul:20.11.2013 16:27

Ahoj, rád bych se zeptal, zda se neplánujou nějaké výukové články také o tvorbě databázových aplikací, tím myslím programování a zpracování dat v nějaké nadstavbě SQL. Nejlépe PL/SQL :-)

 
Odpovědět  +1 20.11.2013 16:27
Avatar
Ľuboš Čurgó
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paul
Ľuboš Čurgó:20.11.2013 16:47

Ahoj http://www.itnetwork.cz/…lekce-a-linq V poslednych castiach je mssql

Editováno 20.11.2013 16:50
 
Nahoru Odpovědět  -1 20.11.2013 16:47
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Paul
Zdeněk Pavlátka:20.11.2013 16:49

Jsou tu moc pěkné články na MySQL: http://www.itnetwork.cz/…ze-tutorialy

Nahoru Odpovědět  +2 20.11.2013 16:49
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Kit:20.11.2013 16:55

Nic takového tady zatím není a zatím ani nebyla poptávka. Je to přece jen procedurální programování a tento web se zabývá spíš OOP. Většinou tady nedají dohromady ani transakci...

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 16:55
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Paul:20.11.2013 21:13

Kit díky za odpověď. Píšeš zatím, tak se třeba někdy něčeho dočkáme :-)

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 21:13
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paul
Kit:20.11.2013 21:40

Zatím se tomu vyhýbám i já sám. Triggery a vnořené procedury sice zvládám, ale moc se mi o nich zatím psát nechce. Mimo jiné i kvůli minimálnímu zájmu. Dneska kdekdo degraduje relační databáze na úložiště dat, na to naplácá nějaké ORM a pak se diví, že je to líné.

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 21:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Paul:20.11.2013 22:23

Jojo a to je škoda. Nadruhou stranu to takhle taky nejde dělat všude. V bance by s tímhle asi neuspěli :-D

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 22:23
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paul
Kit:20.11.2013 22:30

Bez transakční logiky? V bance? :D :D :D

Nahoru Odpovědět 20.11.2013 22:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Paul:20.11.2013 22:45

Myslel jsem to tak, že když by na "to naplácali nějaké ORM", tak s tím by asi neuspěli.

 
Nahoru Odpovědět 20.11.2013 22:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.