Diskuze: Vkládání kódu pomocí tagů code

ITnetwork Vkládání kódu pomocí tagů code

Aktivity (3)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
David Čápka:8.4.2013 19:02

Ahoj, ve fóru je plno příspěvků od nováčků, kteří nepoužívají Vložit zdrojový kód. Nějak mě nenapadá co s tím, příspěvky se nedají číst. Napadla mě detekce přítomnosti zdrojového kódu pomocí JS, ale nevím, jak by to fungovalo.

Odpovědět 8.4.2013 19:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:8.4.2013 19:07

To teda nevím jak to chceš udělat ... že by to třeba hledalo nějaké znaky kde by začínal kód.. ale to je blbost protože spousta lidí pošle jen kousek. A nezakonší to nějakám "}" a podobně. Navíc podle mě to je problém na straně toho kdo chce poradit. Zdroják bez code tagu ani nečtu. Takže to je spíš jeho problém že se v tom pak nikdo nevyzná ne? :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 19:07
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:8.4.2013 19:09

Možná bych pro začátek zkusil pod přidávání nového příspěvku připsat zprávu, že máme zde tlačítko pro přidání. Možná tím zredukujeme 50% nečitelných zdrojáků.. ale samozřejmě detekce by byla lepší :). S tím JS, mě akorát napadá projet celý příspěvek a spočítat výskyt speciálních znaků typické pro zdrojové kódy. A když nebudou mezi

tak uživateli vypsat zprávu ať to vloží do tagu code.
{ } == if while html header h1 <p>

sice to není asi úplně nejlepší řešení, ale nic jiného mě nenapadá.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 19:09
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:8.4.2013 19:17

Mě napadlo počítat třeba složené závorky. Když jich bude v příspěvku více jak 4 třeba, podíval bych se po tagu code. Pokud by tam nebyl, po odeslání by se zobrazil messagebox že to vypadá, že posílá neoznačený kód, bylo by tam jak ho označit a mohl by to ignorovat (v případě, že jen tka posílá závorky bez code, což by těch případů moc nebylo). Co myslíte?

Nahoru Odpovědět  +1 8.4.2013 19:17
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:8.4.2013 19:18

Jo, to by šlo, vytypovat znaky, které by se normálně neměly objevit v textu a podle toho to typovat.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 19:18
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:8.4.2013 19:21

A co když posílá HTML / CSS kód ? :) Tam složené závorky nejsou, proto vytypovat znaky, slova které jsou typické pro kód a pak jak píšeš. Zobrazit mu message box, že pravděpodobně posílá kód. A třeba mu umožnit kliknout na dvě tlačítka. Jedno "upravit příspěvek" druhé "pokračovat" (potvrzuje že kód neposílá).

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 19:21
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:8.4.2013 19:36

to je dobrej nápad.. v HTML by to mohlo být třeba na tagy <p> a podobně ;) a vyskočil by messagebox že se snaží odeslat nejspíš zdrojový kód .. ať ho dá do tagu code :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 19:36
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Dostal
Redaktor
Avatar
David Dostal:8.4.2013 20:20

Možná by nebylo na škodu dát někam k editacnimu okénku odkaz na článek s pravidly komentování (jestli by se ještě nějaká další pravidla našla). Ale samozřejmě automatická detekce by byla asi lepší.

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 20:20
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Honza Bittner:8.4.2013 20:22

možná by bylo dobré vytvořit po registraci nějakou výuku jak tu vše funguje ? :)

Nahoru Odpovědět  +3 8.4.2013 20:22
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Vojta Pšenák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Vojta Pšenák:8.4.2013 21:14

Mám chuť napsat nějaký návod na devbook, byl by hotovej asi za tejden. Mam ho sepsat ?

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 21:14
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Vojta Pšenák
Honza Bittner:8.4.2013 21:22

nemyslel jsem text .. myslel jsem to jako návod přes JS, kde ti to vysvětlí šipkama atp.. nevím jak to vysvětlit ;) prostě interaktivnější :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 21:22
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Petr Nymsa:8.4.2013 22:08

Myslím že ten návod, interaktivní návod, je zbytečnost. Pokud mají lidé zájem sem přispívat, předpokládám že jsou na úrovni, kdy jsou schopni přečíst pravidla a dokáží trochu přemýšlet. Návod, kde by vás krok po kroku provázel webem je pro většinu až moc otravný. Buď to vyřešit tou automatickou kontrolou nebo prostě dát viditelně odkaz na pravidla. A pro neregistrovaný bych snad i zakázal přidávat kód.

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:08
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Honza Bittner:8.4.2013 22:13

Také způsob :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:13
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Lukáš Hruda (Luckin):8.4.2013 22:23

Šlo by nějak udělat, aby se v komentářích prostě zobrazovaly tabulátory? Když totiž někdo hodí do toho okna pro komentář nějaký kód, v tom okně vypadá normálně, kdyby takhle vypadal i po vložení, tak sice by to pořád nebylo moc hezké, ale ten kód už by se alespoň dal číst.

 
Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:23
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:8.4.2013 22:27

Hodně dobrý je třeba http://usablica.github.io/intro.js/ Celý tutoriál se tak dá snadno vytvořit pomocí data-* atributů.

 
Nahoru Odpovědět  +3 8.4.2013 22:27
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:8.4.2013 22:29

Ano, nějak takto jsem to myslel ..
Toto je dost dobré a 100x rychejší než každému psát že má dávat kód do toho CODE .. :)

Nahoru Odpovědět 8.4.2013 22:29
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:9.4.2013 9:30

Kdysi jsem navrhoval, aby po napsání příspěvku bylo místo "Odeslat zprávu" tlačítko "Zobrazit náhled" a teprve po zobrazení náhledu by přibylo i tlačítko "Odeslat zprávu". Možná by si občas i někdo všiml, že to má divně zformátováno.

Nahoru Odpovědět  +3 9.4.2013 9:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):9.4.2013 13:11

1.) Bohatě by stačilo (podle mě) zlepšit ten piktogram, to spíš připomíná kopírovat než vložit kód.

2.) Hodilo by se to tam dodat: "Pokud chcete vložit klikněte na vložit kód a do vloženého bloku jej vložte"

Editováno 9.4.2013 13:12
Nahoru Odpovědět  +1 9.4.2013 13:11
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):9.4.2013 13:14

Přeci nebudeme nováčky považovat za neschopné blbce.

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 13:14
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:9.4.2013 13:16

Né všem nováčkům je přes 15 let .. ti mladší nemusí být tak domýšliví :)

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 13:16
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Odpovídá na Kit
Ben Žour (Jeremy):9.4.2013 13:17

Náhled je podle mě super nápad, byl by užitečný i pro nenováčky, je to na většině fórech a mě se to moc líbí. Otázka je, jestli by to některým odolným nekódovačům při pohledu na ten komentář došlo :-)

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2013 13:17
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:9.4.2013 13:18

Asi by skutečně bylo dobré tu ikonu nahradit nějakou výstižnější.

Nahoru Odpovědět  +1 9.4.2013 13:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ben Žour (Jeremy)
Kit:9.4.2013 13:20

Odolní nekódovači mi mohou být ukradení. Občas mi ten náhled prostě chybí.

Nahoru Odpovědět  +2 9.4.2013 13:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):9.4.2013 14:56

Zde obvykle chodí lidé chytřejší než je průměr...

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 14:56
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Šupák
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Honza Bittner:9.4.2013 15:00

Ano to je pravda .. :)
Ale né všichni ihned pochopí jak se co dělá, proto je lepší udělat 15cti vteřinovou interaktivní výuku než aby dělali chyby :)

Nahoru Odpovědět  +1 9.4.2013 15:00
Milovník Dartu. Student FIT ČVUT. Sleduj mě na https://twitter.com/tenhobi a zeptat se mě na cokoli můžeš na https://...
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Jiří Gracík:9.4.2013 16:09

Většina lidí není tak hloupá aby nepochopila jak funguje fórum, kam napsat příspěvěk a jak vložit kód. To že mají upozornění nebo soukromou zprávu ti úplně mlátí do očí a to si myslím že snad každému stačí :)

/*
   Ale setkal jsem se s tím, že lidi nevěděli jak poslat
   soukromou zprávu, určitě by se hodilo dát k profilu a
   k příspěvkům někam pod jméno "Odeslat zprávu" :)
*/
Editováno 9.4.2013 16:10
Nahoru Odpovědět  +2 9.4.2013 16:09
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Michal Žůrek (misaz):9.4.2013 18:12

nebo piktogram obálky.

Nahoru Odpovědět 9.4.2013 18:12
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 10.4.2013 7:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:10.4.2013 7:52

To je pravda, ale nikde jsem takovou ikonu nenašel. Asi budu muset zapojit svůj vysoký grafický potenciál :D

Nahoru Odpovědět  +2 10.4.2013 7:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:10.4.2013 9:05

Aha, říkal jsem si, že ty ikony jsou nějaké povědomé. Asi by stálo za to je vyměnit všechny.

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 9:05
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
TomBen:10.4.2013 9:14

Čím inteligentnější člověk, tím víc je schopen vymyslet možností,
jak udělat něco úplně špatně. Doporučuji intuitivnost ve všech ohledech.
Navíc musím poznamenat, že do sekce GM snadno zavítají lidi, co si včera
koupili počítač a momentálně zkoumají, proč mají na klávesnici tolik F.

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 9:14
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na TomBen
Kit:10.4.2013 10:00

Někdo přece musí prošlapat slepou uličku, aby ověřil, že vyfukováním tabákového kouře do vody zlato nevznikne. Pak teprve může zodpovědně říct: "Tudy ne přátelé, tudy cesta nevede!"

Nahoru Odpovědět  +1 10.4.2013 10:00
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
TomBen:10.4.2013 10:12

Natvořil jsem nějaké nové ikony, takže jestli by byly lepší,
jsou k dispozici.

Nahoru Odpovědět  +3 10.4.2013 10:12
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):10.4.2013 14:36

Já bych ikonu kódu dal jako složené závorky.

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 14:36
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:10.4.2013 14:56

Složené závorky se ve všech jazycích nepoužívají, i když je to jedna z možností.

Co takhle nápis <code>?

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 14:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Petr Nymsa:10.4.2013 15:26

Je to sice takový strohý ale asi nejúčinnější řešení. Blbuůmvzdornější tlačítko už snad vymyslet nelze :)

Nahoru Odpovědět  +2 10.4.2013 15:26
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na TomBen
David Čápka:10.4.2013 16:36

Máš je hezké, ale je to graficky spíše jako do nějaké hry. Zkusím s něčím přijít, pak se mi můžeš smát :P Teď přepisuji celý RS devbooku, takže budu nějakou dobu v ústraní.

Nahoru Odpovědět  +1 10.4.2013 16:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
TomBen:10.4.2013 22:50

Nebudu se ti smát. Moc na tom nezáleží - není to F1, jsou to jen ikony.
Když jsou špatné, lidi je nechápou, když jsou dobré, vše funguje.

Nahoru Odpovědět 10.4.2013 22:50
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Jan Zamecnik
Člen
Avatar
Jan Zamecnik:14.10.2016 10:18

Ahoj, zjistil jsem, že když mám zapnutý plugin opravu anglické gramatiky ve Chromu, tak mi nefunguje vkládání tagů kliknutím na ikonu. To jen pro zajímavost, že se tato utilitka nějak s tím bije.
Nemusíte odpovídat tím, že si mám nainstalovat místo Chromu něco jiného, dík :-)

 
Nahoru Odpovědět 14.10.2016 10:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 39 zpráv z 39.