Diskuze: MySQL jak na sčítání hodnot v tabulce

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze MySQL jak na sčítání hodnot v tabulce

Aktivity (1)
Avatar
z.hrncarek
Člen
Avatar
z.hrncarek:5.4.2014 19:29

Chci si udělat v php s mysql malou app pro vedení příjmu a výdaju. Problém mám v tom, že nevím jak sčítat jednotlivé záznamy v db. Příklad. Mám tabulku kde jsou zadávány jednotlivé částky a já potřebuju, aby se po zadáni nové položky někde zobrazil součet všech těch částek. Jak tohle udělat ?

 
Odpovědět 5.4.2014 19:29
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
Filip Šohajek:5.4.2014 19:38

Pri kazdem pridani hodnoty vyberes pomoci SQL funkce SUM soucet sloupce.

Editováno 5.4.2014 19:39
 
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 19:38
Avatar
z.hrncarek
Člen
Avatar
z.hrncarek:5.4.2014 20:32

A nějaký malý příklad by jsi mi nemohl dát ? Je to více méně můj první projekt v php a mysql :)

 
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 20:32
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
Jiří Gracík:5.4.2014 20:37

Tabulka kasa, v ní krom jiných i sloupeček transakce. V něm budou kladné hodnoty pro příjem, záporné pro výdej.

// Vrátí součet všech hodnot transakce z tabulky kasa
SELECT SUM(transakce) FROM kasa;
// Vrátí součet hodnot, které proběhly v nějaký den (další
// sloupeček v tabulce), ze sloupečku transakce z tabulky kasa
SELECT SUM(transakce) FROM kasa WHERE den=...;
Editováno 5.4.2014 20:40
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 20:37
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
z.hrncarek
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
z.hrncarek:5.4.2014 20:47

Hned testnu děkuji :)

 
Nahoru Odpovědět 5.4.2014 20:47
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
Jiří Gracík:5.4.2014 20:51

Doporučuji to pak pojmenovat anglicky, byl jsem už líný to překládat :D

Nahoru Odpovědět 5.4.2014 20:51
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.