Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Pripočítanie záporného čísla v PostGree databáze

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze Pripočítanie záporného čísla v PostGree databáze

Aktivity (1)
Avatar
Peco
Člen
Avatar
Peco:21.1.2014 15:57

Ahojte,

prosím neviete ako pripočítať záporne číslo ? V príklade nižšie je ukážka, kde keď namiesto -1 je kladné číslo tak to funguje.

update cart set cart_pc= cart_pc+-1,cart_step=1,cart_date='2014-01-21 15:29:47' where cart_ap='36705956' and cart_portal=376 and cart_product='14293'
Editováno 21.1.2014 15:58
Odpovědět 21.1.2014 15:57
Každý deň vstávam, aby som sa niečo nové naučil.
Avatar
Ghst
Člen
Avatar
Ghst:21.1.2014 16:16

Ahoj, mě to normálně funguje takto.

UPDATE test SET hodnota = hodnota +- 100 WHERE nazev='blabla';

původní hodnota +20, nová -80

Jaký datový typ je daný sloupec?

 
Nahoru Odpovědět 21.1.2014 16:16
Avatar
Peco
Člen
Avatar
Odpovídá na Ghst
Peco:21.1.2014 16:20

stĺpec je integer.
Medzičasom sa mi podarilo zistiť, že z konzoly PhpPgAdmina to funguje, ale zo scriptu na stranke nie.

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 16:20
Každý deň vstávam, aby som sa niečo nové naučil.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Peco
Kit:21.1.2014 16:31

Sice mi není jasné, k čemu máš tuto podivnost, ale -1 můžeš přece dát do závorky.

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 16:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Peco
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Peco:21.1.2014 16:41

no chcel som jedným dotazom, upravovať košík. a jedna z možností je aj záporne číslo. Zo zátvorkou mi nefungujú ani kladne čísla. To som tiež skúšal.

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 16:41
Každý deň vstávam, aby som sa niečo nové naučil.
Avatar
Ghst
Člen
Avatar
Ghst:21.1.2014 17:27

Tak mě to funguje i ze skriptu.

update cart set cart_pc= cart_pc+-1, ....

zkus použít pouze + || -, když bude + a budeš přičítat záporné číslo odečte se, i naopak při použití -.

ale hodnotu sem posílal parametrem, ne natvrdo jak ty.

Editováno 21.1.2014 17:27
 
Nahoru Odpovědět 21.1.2014 17:27
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Peco
Kit:21.1.2014 17:28

To blbne nejspíš kvůli tomu, že číslo převádíš na string. V parametrizovaných dotazech bys tento problém neměl.

Nahoru Odpovědět 21.1.2014 17:28
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.