Získej svůj iPhone v nové soutěži! Získej svůj iPhone v nové soutěži!
Nová překladatelská soutěž ITnetwork.cz o telefon iPhone, sluchátka Beats a další věcné ceny za 4 hodiny práce.
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: SQL dotaz where

Ostatní jazyky SQL SQL a databáze SQL dotaz where

Aktivity (1)
Avatar
maxijoey
Člen
Avatar
maxijoey:6. prosince 10:28

Ahoj, potřeboval bych vytvořit v sql dotaz který se bere data z par proměnných a pokud jsou prázdné aby si jich nevšímal jakoby tem nebyli, jde to vůbec nějak? Nebo to musím ošetřovat nějakýma ifama v kodu? Používám tento:

Když tady nastane že: $vyrobcePolozky je prázdný nebo 0 tak už nic dál nevytáhne, což nepotřebuji, potřebuji aby to v tom případě ignoroval. Snad to nějak chápete co chci, nevím jestli to píšu dobře :-)

"SELECT name, pairCode, id_polozka FROM $tabKlienta WHERE vyrobce LIKE '%$vyrobcePolozky%' AND
category LIKE '%$categoriePo­lozky%' AND
stav_polozky = '$stavPolozky' GROUP BY pairCode LIMIT ?, ?"

 
Odpovědět 6. prosince 10:28
Avatar
Petr Čech
Redaktor
Avatar
Odpovídá na maxijoey
Petr Čech:6. prosince 11:23

Ahoj, bavíš se o prázdných PHP proměnných, nebo prázdných SQL sloupcích?
Celý koncept, jak konstruuješ SQL dotaz je úplně špatně, musíš použít něco, co tě zabezpečí před SQL injekcí
Používáš nějaký framework, nebo čisté PHP?

Nahoru Odpovědět 6. prosince 11:23
Why so serious? -Joker
Avatar
maxijoey
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Čech
maxijoey:6. prosince 19:55

Ahoj, používám čisté PHP a na Db používám tu knihovnu co tu někdo psal. Bavím se o tom že by proměná měla nějakou defaultní hodnotu dle které by sql poznalo že ji má ignorovat. Něco jako: pokud proměná má hodnotu 0, což nenajde v daném sloupci, jelikož tam není tak prostě výtahne všechny položky, respektive ji bude ignorovat a postupovat k dalším proměným zda mají hodnotu či nikoli. V zásadě je to filtr položek z db.

 
Nahoru Odpovědět 6. prosince 19:55
Avatar
maxijoey
Člen
Avatar
Odpovídá na maxijoey
maxijoey:6. prosince 19:58

Jinak já vím že bych neměl do toho dotazu cpát proměnné a i vím jak ho přepsat. jen nevím jak tohle odfiltrovat aby se to chovalo jak potřebuji, zda se nějak dá dotaz sestavit na to nebo je třeba nějak ifovat proměnné v kodu abych to neděla zbytečně.

 
Nahoru Odpovědět 6. prosince 19:58
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.