Avatar
jirklym
Člen
Avatar
jirklym:27.9.2014 19:42

Dělám za hříčce kterou půjde ovládat jak gamepadem tak klavesnicí .
když přes step event spouštím ovládání přes klávesnici tak mám FPS 17-20
když připojím gamepad tak fps vyskočí na 200.
Pro jistotu jsem odstranil i podmínku zvoleného ovládání .
script pro klávesnici zde

{//pohyb a směr
direction = point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) ;

if keyboard_check (ord("W"))
{
speed = 5 ;
}
}

a kód na gamepad

gamepad_set_axis_deadzone(0, 0.05); //nastavení mrtvých zón

{// pohyb a směr
direction = point_direction(0, 0, gamepad_axis_value(0, gp_axislh), gamepad_axis_value(0, gp_axislv));

if gamepad_button_check (0,gp_face1)
{
speed = 7.5 ;
}

if gamepad_button_check (0,gp_stickl) and gamepad_button_check (0,gp_face1)
{
speed = 12 ;
}


}

{// Zameřovač
if gamepad_button_value (0,gp_shoulderlb) > 0 and crzamerovac = true
{
crzamerovac = false ;
instance_create (x,y,obj_zamerovac)
}

if gamepad_button_value(0,gp_shoulderlb) = 0
{
crzamerovac = true ;
}

}

{ // vypnutí na back
if gamepad_button_check(0,gp_select)
{
game_end();
}
}

Předem děkuji za rady .

 
Odpovědět 27.9.2014 19:42
Avatar
Šimon Raichl
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jirklym
Šimon Raichl:27.9.2014 19:52

Opravdu ti takhle vyskakuje FPS? Tím myslím, jako že ti hra viditelně seká, nebo ti to jde z klávesnice pomalu, máš totiž u gamepadu větší hodnotu pro pohyb. Myslím, že od 25 FPS člověk to nevidí jako posloupnost snímků, ale jako plynulý pohyb. K tomu FPS si udělal objekt, který ti vypisuje FPS?

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2014 19:52
Avatar
jirklym
Člen
Avatar
jirklym:27.9.2014 19:55

Další informace : odstranil jsem oba dva skripty (ten pro gamepad jsem si zkopíroval a uložil na disk :D ) a problém přetrvává až když je gamepad zapojený tak mám 200 fps. edit : zapínám to přes debug. a když ve hře odpojím gamepad tak fps zůstanou na 200 .

Editováno 27.9.2014 19:57
 
Nahoru Odpovědět 27.9.2014 19:55
Avatar
jirklym
Člen
Avatar
jirklym:27.9.2014 20:00

blbě jsem se vyjádřil když odpojím gamepad z USB , a 18 FPS jde
poznat

Editováno 27.9.2014 20:03
 
Nahoru Odpovědět 27.9.2014 20:00
Avatar
jirklym
Člen
Avatar
jirklym:27.9.2014 20:50

Z roomu jsem odstranil všechny objekty a problém přetrvává.

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2014 20:50
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jirklym
TomBen:27.9.2014 20:54

Zkus New Debugger a Profile Recording.
Napíše ti to časovou náročnost jednotlivých částí kódu.
Tím bys měl zjistit, kde se ti co děje.

Nahoru Odpovědět 27.9.2014 20:54
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
jirklym
Člen
Avatar
jirklym:27.9.2014 20:54

No a ještě jsem udělal nový projekt stejná místnost a problém přetrvává

 
Nahoru Odpovědět 27.9.2014 20:54
Avatar
chain
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jirklym
chain:28.9.2014 19:14

Skvele, kazdopadne si zistil ze to bude v konkretnom objekte, keby si sem nahodil cely subor dalo by sa poradit viac. Takto vobec netusime, ci nevykreslujes milion veci naraz, ci neprepocitavas nieco na pozadi alebo sa ti vdaka kontrole pripojenia gamepadu nezacyklilo par premennych...

Cize bud postupne prejst cely kod alebo postnut projekt. Takto mozeme iba hadat spolu s tebou...

Editováno 28.9.2014 19:14
 
Nahoru Odpovědět 28.9.2014 19:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.