Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:25.7.2012 16:27

Potřeboval bych poradit, jak mám zjistit ze všech instancí, tu která má nejnižší proměnou?

Odpovědět 25.7.2012 16:27
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Jančík [sczdavos]
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Jančík [sczdavos]:25.7.2012 16:33

Ahoj,
nic moc tjo v GM. Když sem dělal Miny ( http://www.itnetwork.cz/index.php?… ) tak jsem si vytvořil script, který to kontroloval a vrátil hodnotu.

if (instance_exists(instance_position(argument0, argument1, obj_button)))
{
    if (instance_position(argument0, argument1, obj_button).mine == true)
    {
        return true;
    }
}

return false;

A spustil ho v cyklu. Ale imho je lepší se naučit programovat v nějakým modernějším jazyce jako je C#. Tam máš na všechno metody a nádherná práce s OOP ti práci o dost zjednoušší a zpříjemní.

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 16:33
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Theodor Johnson:25.7.2012 16:43

Ale pokud jsem to dobře pochopil tak to dokáže zjistit proměnou objektu který je na určité pozici, myslel jsem spíš pomocí ds_priority_list() se dá zjistit proměnná všech objektů, a pak vymazat ty s nejvyšší dokud, nezbyde jedna s nejnižší, zkoušel jsem to, ale moc toho o ds_list nevim.

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 16:43
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Theodor Johnson:25.7.2012 16:48

A mimochodem se učím c++ ale nevím toho dost na to abych mohl vytvořit víc než jen dosovou kalkulačku

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 16:48
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.