Válí se ti projekty v šuplíku? Dostaň je mezi lidi a získej cool tričko a body na profi IT kurzy v soutěži ITnetwork summer 2017!
Přidej si svou IT školu do profilu a najdi spolužáky zde na síti :)

Diskuze: Víceřádkový textbox

Ostatní jazyky GameMaker GameMaker Víceřádkový textbox

Aktivity (1)
Avatar
Martan04
Člen
Avatar
Martan04:3.4.2013 14:11

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak v gamemakeru udělat textové pole s více řádky. Děkuji za odpověď.

 
Odpovědět 3.4.2013 14:11
Avatar
Odpovídá na Martan04
Michal Žůrek (misaz):3.4.2013 14:22

Na toto není gamemaker určen. Vyber si rozumný jazyk (C#/Java).

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 14:22
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Drakeman
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martan04
Drakeman:3.4.2013 19:32

trochu jsem zapátral na internetu, a našel jsem tutoriál na textové pole s jedním řádkem, ale když trochu upravíš kód, tak z toho můžeš udělat textbox na více řádků:
http://site.chronic667.com/…t%20Box.html

Dole je možnost stažení zdrojového kódu.
Je to sice pro gm6, ale v gm8 lze zdrojový kód spustit taky.

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 19:32
Když se chce, tak jde všechno,
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martan04
TomBen:3.4.2013 20:12

Záleží, jak moc věcí chceš, aby to umělo. :-)

Jestli jen vypsat text, jestli plnou editaci, jestli má reagovat
na ctrl+c, ctrl+v ( a jiné ), jestli se má měnit adaptivně
se změnou velikosti, zalamovat jakkoli nebo podle slovníku dělit
slova pomlčkou, jestli má umět všechny druhy zarovnání a podle
toho přepočítat řádkování, atd. atd..

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 20:12
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Martan04
Člen
Avatar
Odpovídá na TomBen
Martan04:3.4.2013 20:30

stačí mi obyčejné psaní, jenom aby se zobrazil nějaký scrollbar když text přesáhne hranice textboxu a taky aby se řádky zalamovali při stisknutí enter.

Editováno 3.4.2013 20:31
 
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 20:30
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martan04
TomBen:3.4.2013 20:58

Prvně si můžeš vytáhnout z mého dřívějšího příspěvku
http://www.itnetwork.cz/…y-versus-gml
objekt class_Form, ze kterého je využitelný kód, který
vypisuje libovolný text do obdélníkem ohraničeného prostoru.

Všechno co uživatel napíše ( tedy keyboard_string ) bych s každým
enterem kopíroval do zobrazované proměnné a při té příležitosti
bych to zařádkoval.

Na scroll bar bude jednodušší nedělat ho tahací myší, ale klikací
decentní šipky nahoru a dolů s klávesovou zkratkou. Pokud ale budeš
chtít tahat střed, může se ti hodit vzorek knihovny
http://www.itnetwork.cz/…lastni-ikony
kde je Drag&Drop sada ikon mé výroby. Měnit samozřejmě budeš jen
rozsah zobrazení ( v class_Form už to je pod PgUp a PgDown ).

Ale samosebou to můžeš dělat po svém a jen se volně inspirovat.

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 20:58
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
TomBen
Redaktor
Avatar
TomBen:3.4.2013 21:16

Jeden velice jednoduchý a hezký kód jsem našel tady:
http://www.stuffbydavid.com/…/text-editor
Chtělo by to sice trochu dofinišovat, ale jako základ
je to dobré a celkem přehledné.
(např. opakovač kláves a posun kurzoru v řádcích
by se rozhodně hodilo dopsat )

Editováno 3.4.2013 21:16
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 21:16
Za posledních 200 miliónů let se nic zvláštního nestalo, akorát dinosauři vymřeli a opice se naučily programovat.
Avatar
Martan04
Člen
Avatar
Odpovídá na TomBen
Martan04:3.4.2013 21:30

děkuji :)

 
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 21:30
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.