Black friday Black friday
Aprílový black friday tě nenechá v klidu! Až 80 % prémiového obsahu zdarma. Více informací
Pouze tento týden slevy až 80 % na programování v Javě
Avatar
Martin Štreichl:29.12.2018 23:50

Potřebuji vytvořit podmínku, která reaguje na ,,kliknutí" na tlačítko ( <input type="submit" value="Jít trénovat"> ).
Při kliknutí na tlačítko se ze základní hodnoty (např. 100) odečte druhá hodnota (např. 20) a vypíše.

Zkusil jsem: Jsem začátečník, takže jsem maximálně zkoušel hledat na internetu.
Našel jsem variantu s issset, která mi ale moc nepomohla.

Chci docílit: Snažím se jen tak pro zábavu vytvořit něco jako hru.
Mělo by jít o klikačku/ textovku.

 
Odpovědět 29.12.2018 23:50
Avatar
Samuel Kodytek
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Štreichl
Samuel Kodytek:30.12.2018 1:09

Ahoj,

Stačí pomocí phpka zavolat něco jako:

if($_POST) {
    //Tenhle blok se provede, potom co se odeslal formulář s postem...
}

$_POST ti vratí boolean...

Dále bych upozornil, že pokud používáš apache zabudovaný v phpstormu, tak dřív měl nějaké chyby s formama, nevím jestli to už opravili...

Jinak na to tady máš články: https://www.itnetwork.cz/…ovy-formular

Editováno 30.12.2018 1:11
Nahoru Odpovědět 30.12.2018 1:09
There is more than one way to screw it
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:1. ledna 8:52

U submitu hodne zalezi na nastaveni serveru.

<form>
<input type="submit" value="Jít trénovat" name="xxx"> kliknes a dostavas hodnotu v php
<?php
// $_GET['xxx'] = "Jít trénovat";
echo '<pre>';
var_dump('isset xxx = ', isset($_GET['xxx']));
var_dump('xxx = ', $_GET['xxx']);
var_dump('get = ', $_GET);
?>

Nebo muzes do formulare zapsat metodu post.
A kdyz nebude fungovat input type=submit s name, muzes pouzit input navic s type=hidden. Navic se da takovy input upravovat pomoci js, jeho value, a pouzit ji pro kontrolu formulare proti spam botum.

Jinak, bylo by fajn priste uvest tve reseni. Takhle neni kod ke zkouseni, tezko rici, kde presne delas chybu.

Samuel Kodytek - Nic proti, ale... if ($_POST) a if (isset($_POST)) ti asi vrati true vzdy. Mozna nekde na starych php verzich a spesl nastaveni pole post nevytvari, kdyz nebyl formular odeslan.

Editováno 1. ledna 8:53
 
Nahoru Odpovědět  +1 1. ledna 8:52
Avatar
Samuel Kodytek
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Peter Mlich
Samuel Kodytek:1. ledna 10:22

Koukám, že jsem se přepsal v příspěvku... $_POST nevrací boolean ale pole odeslaných hodnot...

Anyhow furt si myslím, že kód bude fungovat. Je možné, že se mýlím, už je to chvilka co jsem psal v phpku...

Každopádně prázdné pole phpko interpretuje jako false, tudíž si myslím, že by to mělo fungovat. Nemůžu to nějak vyzkoušet protože nemám stažený apache, vycházel jsem z toho článku abych si ověřil svoje řešení :p

Editováno 1. ledna 10:23
Nahoru Odpovědět 1. ledna 10:22
There is more than one way to screw it
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.