Naučit se HTML & CSS, JS a Bootstrap Sleva na školení
Získej 500 Kč na naše školení. Více zde
Probíhá výprodej HTML & CSS, JavaScript a Bootstrap

Diskuze: Prkotina v phpmyadmin

Aktivity (1)
Avatar
Lukáš Bobka:24. února 21:42

Zdravím, potřeboval bych pomoct. Je to taková prkotina ale nemohu na to přijít. Začínám s databázemi a při vytváření databáze pro login, neustále mi hlasí tuto chybovou hlášku #1063... hlášku. Je to v phpmyadmin.
Díky předem.

Zkusil jsem: Zkoušel jsem googlit....

Chci docílit: Potřebuju nadefinovat přístupy na stránku...

 
Odpovědět 24. února 21:42
Avatar
Odpovídá na Lukáš Bobka
Uživatel sítě :24. února 21:50

Ahoj, mám dojem, že AI nemůže být VARCHAR, ale pouze INT?

Nahoru Odpovědět  +2 24. února 21:50
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Odpovídá na Uživatel sítě
Lukáš Bobka:24. února 22:20

No ja vycházím z jednoho projektu, a tam je VARCHAR a funguje to...posílam foto

 
Nahoru Odpovědět 24. února 22:20
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lukáš Bobka
Daniel Vítek:24. února 22:32

Z čeho usuzuješ, že tam je auto increment?

Ten zlatý klíček znamená, že to je primární klíč (= unikátní identifikátor záznamu), ne auto increment (= v podstatě doplnění čísla o 1 větší než předchozí). Primární klíč nemusí mít nutně vlastnost auto increment.

Editováno 24. února 22:35
Nahoru Odpovědět  +1 24. února 22:32
Na síti působím už pěknou řádku let. Pokud budeš něco potřebovat, písni mi, pokusím se ti poradit :)
Avatar
Peter Mlich
Člen
Avatar
Peter Mlich:25. února 8:01

index obycejny - hodnoty se muzou opakovat
index primarni
index unique - hodnoty se neopakuji
index autoincrement = unique - hodnoty jsou cislo a nesmi se opakovat

VARCHAR muze byt unique, jedinecny, neopakujici hodnoty

Ale autoincrement je ciselny index. Obvykle INT. Kdyz vytvoris tabulku, tak si ulozi do skryte polozky last_insert_id = 1. Kdyz udelas INSERT a neuvedes jmeno toho sloupce, tak automaticky do nej vlozi last_insert_id a pro dalsi insert zvysi last_insert_id +1.
To je takova jednoducha finticka, jak mit vzdy unikatni id radku. Jinak by sis musel ty nekde ukladat nejvetsi hodnotu toho sloupce.

 
Nahoru Odpovědět  +2 25. února 8:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.