Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Zdravím, potřeboval bych poradit. Potřebuji uchovat nějaké záznamy do programu. Jde o to že uživatel zadává informace například do pole nebo do nějaké proměnné a mě by zajímalo jak bych mohl například to pole( i s těmi údaji) nějak uchovat i když se vypne program. A při dalším startu toho programu s těmi údaji v tom poli nadále pracovat :)

Editováno 27.4.2016 18:58
Odpovědět 27.4.2016 18:58
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Marian Benčat:

Soubor, Databáze, Externí uloziste (napriklad nejaky web server). U souboru například XML / CSV / Binární soubor.. u databáze LocalDB / SQL CE / SQLite / Plnohodnotny sql server.

Nahoru Odpovědět 27.4.2016 18:59
"C# 3.0 (2007) volal Java 8 (2014), že chce svoje featury zpět"
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Marian Benčat
Paranormal:

Dobře, a co doporučuješ? :)

Jinak kde bych mohl udělat samotný SQL server? Já vím že se dostává k webhostingu atp. Ale samotný sem ještě nikde nenašel. A i když sem hledal tak sem na nic věrohodného nenarazil :)

Nahoru Odpovědět 27.4.2016 19:03
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Petr Čech (czubehead):

podívej se na serializaci do JSON nebo XML

Nahoru Odpovědět  +1 27.4.2016 19:19
Why so serious? -Joker
Avatar
Peter Okuliar:

Prosim,kto mi pomoze napisat v SQL ulohy??
1.
Napíšte príkaz SELECT nad databázou JvsPrefa, ktorý zobrazí zoznam položiek na skladoch 30 a 40 spoločnosti 7 (Prefa Invest a.s.) so zostatkom na sklade >= 1000 (zobrazte aj zostatok).
Riadky budú zoradené podľa veľkosti zostatku zostupne.

Vzor:
Číslo skladu
Názov skladu
Číslo položky
Názov položky
Zostatok na sklade
MJ

2.
Napíšte príkaz SELECT nad databázou JvsPrefa, ktorý zobrazí zoznam 100 položiek spoločnosti 7 (Prefa Invest a.s.) s najnižším nenulovým zostatkom na všetkých skladoch dokopy.
Riadky budú zoradené podľa veľkosti zostatku vzostupne.

Vzor:
Číslo položky
Názov položky
Zostatok na všetkých skladoch
MJ

 
Nahoru Odpovědět  -4 27.4.2016 20:03
Avatar
Odpovídá na Peter Okuliar
Petr Čech (czubehead):
  • Nikdo tvoje úkoly dělat nebude.
  • Tohle sem vůbec nepatří, založ si nové vlákno v sekci s SQL
  • Je to primitivní, co kdyby jsi se nad tím zamyslel? A pokud to nepomůže, nastuduj si něco o tom, tohle jsou základy a to musíš dávat z hlavy.
Nahoru Odpovědět  +3 27.4.2016 20:31
Why so serious? -Joker
Avatar
Peter Okuliar:

Ak sa ti nechce ,tak si to nevsimaj,mozno sa najde niekto iny,co mi to pomoze.Zacinam sa ucit SQL Ak nie si schopny rozmyslat,ked pre teba je to trivialne,tak sa venuj jadrovej fyzike.

 
Nahoru Odpovědět  -4 27.4.2016 20:50
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
Odpovídá na Peter Okuliar
VitekST:

Promiň, ale jsou tu určitá pravidla diskuze, a ty si je svojí činností porušil.

  • Co problém, to samostatné téma. Tvůj dotaz se aktuálního tématu netýká.
  • Kromě toho, tvůj dotaz je v blbé sekci. Tady se věnujeme programování v C#, tudíž běž do sekce věnující se databázím a SQL.

Když už jsme u toho, nebylo by od věci to ještě zkoušet po svém, myslím si, že tady ITNetwork nabízí velice dobré, a věcné výukové materiály.

Čti zde: http://www.itnetwork.cz/mysql

 
Nahoru Odpovědět  +3 27.4.2016 21:03
Avatar
VitekST
Člen
Avatar
VitekST:

Zpátky k tématu.

Jak kolega Petr Čech říkal, je vícero způsobů jak nějakým způsobem uchovat data.
Každopádně, z kontextu jsem poznal, že se má jednat spíše o konfigurační soubor.

.NET Framework nabízí podporu pro konfigurační soubor, a pro většinu potřeb může i stačit.
Toto řešení ale umí uchovávat jenom datové typy (int, string, long, byte, ...), nepodporuje tedy žádnou složitější datovou strukturu.

Výhoda ale je, že k souboru lze přistupovat přes předem definovanou třídu, o načítání se ani nemusíš starat, a jednotlivé klíče si můžeš navrhnout rovnou ve Visual Studiu (Properties projektu).

Více zde: https://msdn.microsoft.com/…ary/aa730869(v=vs.80).aspx

Pro složitější věci většinou používám XML serializér v kombinaci s vlastní třídou, obsahující data, která chci uložit (to platí samozřejmě pro věci, co půjdou serializovat. metody to rozhodně nebudou).

V podstatě se ti ta třída samotná uloží do XML souboru, a pak jakmile budeš chtít, samou instanci třídy z XML souboru získáš zpět.

Podobně můžeš serializovat dokonce i do binárního formátu.
Více zde: https://msdn.microsoft.com/…ary/182eeyhh(v=vs.110).aspx a zde: https://msdn.microsoft.com/…aryformatter(v=vs.110).aspx

Good luck! :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 27.4.2016 21:15
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 27.4.2016 21:24
Avatar
00
Člen
Avatar
Odpovídá na Paranormal
00:

Zkusil bych nějak upravit Mysql z XAMPPu

 
Nahoru Odpovědět 4.5.2016 14:33
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.