Diskuze: Jak odsouhlasit formulář bez tlačítka submit?

PHP PHP Jak odsouhlasit formulář bez tlačítka submit? American English version English version

Avatar
Vojtěch Vosáhlo:

Ahoj, dělám takový svůj malý projekt, na jednu věc už jsem se zeptal a teď bych potřeboval ještě jednu. Mám takový kód s formulářem a ten formulář potřebuji odsouhlasit bez toho aby jsem musel kliknout na tlačítko log in. Jde to nějak??? Předem díky.
Kód:<html>
<header>
</header>
<body>

<form action="https://­battlelog.bat­tlefield.com:443/bf3­/gate/login/" method="post" id="gate-form">
<input value= <?php echo $_GET["email"]; ?> type="text" value class="gate-form-input" id="gate-form-email" name="email">
<input value= <?php echo $_GET["password"] ?> type="password" value class="gate-form-input" id="gate-form-password" name="password">
<input type="submit" value="Log in" name="submit">
</form>
</body>
</html>

Editováno 23.12.2014 16:32
 
Odpovědět 23.12.2014 16:31
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
Martin Konečný (pavelco1998):

A jak ho chceš odeslat? Při jaké události?

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 16:33
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Vojtěch Vosáhlo:

Když vyplním obě políčka formuláře.

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 16:35
Avatar
Vojtěch Vosáhlo:

A nebo přes url ja vlastně budu posílat http://wojta.chytrak.cz/test_form.php?… čímž ten formulář vyplním a teď ho potřebuju nějak odsouhlasit.

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 16:58
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
Martin Konečný (pavelco1998):

Můžeš třeba pomocí JS.
Pokud to bude z tý URL, mělo by jít třeba něco takovýho:

$(function() {
  if ($("#gate-form-email").val() !== "" && $("#gate-form-password").val() !== "") {
     $("#gate-form").submit();
  }
})

Vyžaduje to jQuery, ale pomocí čistého JS by to bylo dost podobně.

Editováno 23.12.2014 17:05
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 17:04
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
Fredep:

To si raději udělej celé přes PHP, bez použití toho formuláře..
http://stackoverflow.com/…est-with-php

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 17:05
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Vojtěch Vosáhlo:

Můžu se ještě zeptat jak java script vlozit do toho textu?
Mám to takhle správně?
<html>
<header>
</header>
<body>
<form action="https://­battlelog.bat­tlefield.com:443/bf3­/gate/login/" method="post" id="gate-form">
<input value= <?php echo $_GET["email"]; ?> type="text" value class="gate-form-input" id="gate-form-email" name="email">
<input value= <?php echo $_GET["password"] ?> type="password" value class="gate-form-input" id="gate-form-password" name="password">
<input type="submit" value="Log in" name="submit">
<script type="text/ja­vascript" src="jQuery.js">
$(function() {
if ($("#gate-form-email").val() !== "" && $("#gate-form-password").val() !== "") {
$("#gate-form").submit();
}
})
</script>
</form>
</body>
</html>

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 18:55
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
Matúš Petrofčík:

Moja mamka napríklad nevedela používať komentáre a chat kým som jej nevysvetlil, že to ide odoslať enterom. Tak daj pozor na to, aby ľudia pochopili, že sa to odosiela enterom ;)

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 19:16
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
Martin Konečný (pavelco1998):
<script type="text/javascript" src="jQuery.js"></script>
<script type="text/javascript">

// tvůj kód

</script>

Pokud ale jQuery jinak nevyužiješ, tak je zbytečné, abys kvůli tomuhle stahoval celou knihovnu.
V čistém JS by to bylo asi takhle:

<script>

(function() {
  var form = document.getElementById("gate-form");
  var email = document.getElementById("gate-form-email").value;
  var pass = document.getElementById("gate-form-password").value;
  if (email !== "" && pass !== "") {
    form.submit();
  }
});

</script>
 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 19:16
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Vojtěch Vosáhlo:

Díky ještě jednou ale já prostě nejsem schopen to rozchodit. Mělo by to teda fungovat tak že když nic v polích není tak to nejde ale když v obou něco je tak se to bez stsknutí jakéhokoliv tlačítka mělo odeslat?

Editováno 23.12.2014 19:41
 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 19:40
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
tomasmanhal:

Já jsem nepochopil pointu tohoto odstranění tlačítka submit. Jako uživatele by mně to opravdu hodně zmátlo.

Nahoru Odpovědět  +1 23.12.2014 19:51
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Vojtěch Vosáhlo:

Já budu mít apku na telefon která odešle zadaná data k tomuto formuláři který pak nějak (pomocí toho submit nebo nevím) musí odeslat ty data na https://battlelog.battlefield.com:443/bf3/gate/login/ a tím se na tu stránku přihlásím a budu si z ní do toho telefonu brát různá data. To s tím přihlášením bohužel nejde jinak než přes tohohle "prostředníka" (ten formulář). Už jsem tu o tom jednu diskuzi měl. (ta diskuze:http://www.itnetwork.cz/…496fec064f7e#…)

Editováno 23.12.2014 20:00
 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 19:59
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
tomasmanhal:

Takže defakto vyvíjíš stejnou apku jako je ta oficiální pro battlefield? Jak se pomocí ní taky hráči hlásí do battlelogu? Možná to pořád nechápu :-)

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 20:06
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Vojtěch Vosáhlo:

Chápeš to uplně přesně :) , vlastně napodobeninu. Možná se to zdá zbytečné ale zaprvé jsem si to dal jako takovou výzvu ,zadruhé mně poměrně štvou bugy v originální aplikaci a zatřetí bych chtěl brát jen data která jsou pro mně opravdu důležitá a tím taky aplikaci trochu zmenšit.

Editováno 23.12.2014 20:13
 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 20:12
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Vosáhlo
tomasmanhal:

Myslím, že to na 99% půjde realizovat jen pomocí appky na mobilu. Nebyl by to první a ani poslední případ vzdáleného přihlašování a vytahování dat v rámci API mobilní aplikace.

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 20:53
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
Vojtěch Vosáhlo:

Dobře, díky zkusím se na to ještě nějak kouknout.

 
Nahoru Odpovědět 24.12.2014 9:23
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.