Avatar
universalsevo:

Ahojte, mam taku (mozno blbu) otazku ze ako je to v buducnosti s ovladacmi konkretne s wrapperom v MySQL ci sa to este oplati naucit alebo je to zbytocne. Dik

 
Odpovědět 7.2.2015 13:06
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Matúš Petrofčík:

podľa http://php.net/…ro.mysql.php :
This extension is deprecated as of PHP 5.5.0, and is not recommended for writing new code as it will be removed in the future. Instead, either the mysqli or PDO_MySQL extension should be used.

takže nemal by si používať túto MySQL extenziu (php), teda ani tieto funkcie: http://php.net/…ef.mysql.php (list)

mal by si sa radšej naučiť PDO (http://php.net/…book.pdo.php) alebo MySQLi (http://php.net/…k.mysqli.php)

Ja si myslím že PDO je najlepšia cesta.

Nahoru Odpovědět  +2 7.2.2015 13:11
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
universalsevo:

Diky moc. A nevieš náhodou o nejakej stránke kde sa dá to PDO naučiť? Našiel som to iba v angličtine a to mi celkom robí problém.

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 7.2.2015 18:45
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Fredep:

Ahoj, kromě ItNetworku, kde je o tomto způsobu také něco psáno, se můžeš podívat například zde: http://jecas.cz/php-pdo. Jsou tam sice k tématu jen 4 stránky, ale myslím si, že to velice postačuje. ;)

Nahoru Odpovědět 7.2.2015 18:50
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na universalsevo
David Čápka:

Vždyť to máš přímo tady, stačilo by trochu hledat - http://www.itnetwork.cz/…adlo-navstev

Nahoru Odpovědět  +1 7.2.2015 18:54
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
universalsevo:

Jáj :) Prepáčte

 
Nahoru Odpovědět 7.2.2015 19:00
Avatar
universalsevo:

A ešte jedna vec. Teraz skúšam urobiť neobjektový rs (podľa NERS návodu tu na devbooku) a mám problém s prihlasovaním. Keď to urobím podľa toho (s wrapperom) tak všetko funguje ale neviem ako to urobiť to isté s PDO. môže mi niekto poslať kód alebo povedať aspoň? :)

 
Nahoru Odpovědět 8.2.2015 12:45
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Martin Konečný (pavelco1998):

S "čistým" PDO je trochu problém, protože ho nelze používat staticky. Tzn. musíš mít někde přístup k proměnné, která obsahuje instanci PDO třídy.

 
Nahoru Odpovědět 8.2.2015 13:54
Avatar
universalsevo:

Niečo som pozeral a tam mi poradili to urobiť takto:

$dotaz = $pdo->prepare("SELECT uzivatele_id, admin FROM uzivatele WHERE jmeno = ? AND heslo = SHA1(?)");
$vysledok = $dotaz->execute(arra­y($_POST['jme­no'], $_POST['heslo'] . "t&#ssdf54gh"));

a potom s $vysledok už môžem kontrolovať či sa nachádza úživateľ s daním menom

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2015 7:43
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na universalsevo
Samuel Illo :

V prvom rade musíš mať zadefinovanú premennú $pdo. Najlepšie sa to robí tak, že si spravíš triedu, kde ju zadefinujes a vlastne ňou pripojiš PHP k DB.
Ďalej by som nedával query do prepare ale by som ho tam vkladal cez premmenú. Ten príkaz execute nie je tiež ideálny a myslím, že nie ani správny. Parametre by som do neho nevkladal ale by som ich nabindoval (pozri si niečo o tom) do query.

Edit: tak je to správne ale mne sa to tak nepáči :)

Editováno 9.2.2015 8:18
Nahoru Odpovědět 9.2.2015 8:14
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.