Diskuze: XAMPP - nefunguje Apache

PHP PHP XAMPP - nefunguje Apache American English version English version

Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

Ahoj,

snažím se dělat MVC podle zdejšího tutoriálu, ovšem při instalaci XAMPP jsem narazil na chybu, kterou nevím, jak bych vyřešil. Smazal jsem vše ze složky htdocs, jak se tam píše, ale nejde mi vůbec spustit Apache. Ještě přikládám screenshot toho, co za chybu se mi tam vypisuje (když mi nefunguje apache, tak mi nefunguje i php server)

Díky za rady

 
Odpovědět 13.4.2015 17:05
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

totiž můj hlavní problém je v tom, že se mi php soubor zobrazuje v prohlížeči jako html (vypisuje mi tam všechno)

 
Nahoru Odpovědět 13.4.2015 17:09
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Patrik Smělý (SogoCZE):

Ahoj, zkus vypnout skype někdy se to pere se skypem portem.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 13.4.2015 17:09
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.4.2015 17:14
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
mkub:

ta chyba ukazuje na problem, ze je port 80 blokovany a nie problem s PHP... je mozne nadefinovat v httpd.conf aj port 8080, co je alternativny pre http, mozno sa bude dat nastavit iny port v skype, aby sa tie programy neblokovali

a ak chces spustat PHP, netvaraj ich v browseri, ale cez http://localhost, lebo ak ich otvoris v browseri, tak neuvidis nic, lebo sa ti nacita do neho iba zdrojovy kod

 
Nahoru Odpovědět 13.4.2015 17:53
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
albertpatera:

Teď mám ještě jeden problém, že mi php stránka (konkrétně index.php) vypisuje php kod jako text. Nevíte, čím to může být způsobený? pro úplnost přikládám screenshot

 
Nahoru Odpovědět 13.4.2015 17:59
Avatar
Ondřej Hanák
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
Ondřej Hanák:

Nezadávej cestu jako

file:///

ale zadej

localhost
 
Nahoru Odpovědět  +2 13.4.2015 18:18
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
mkub:

prave o tom sa pise v ej druhej casti mojho postu... ze nedavaj file:///, tym obchadzas webovy server a nedochadza k spracovaniu PHP, ale daj tam http://localhost/index.php, potom ti to bude fungovat
totiz, na to, aby ti PHP fungovalo, potrebujes, aby PHP kod bol spracovany webovym serverom a jeho PHP modulom

 
Nahoru Odpovědět  +2 13.4.2015 18:32
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na albertpatera
mkub:

aby si sa nezmylil... HTTPodkaz nie je odkaz niekam na web,je to len to, co mas zadavat do svojho browsera, aby si dostal vysledok svojich PHP skriptov

 
Nahoru Odpovědět  +2 13.4.2015 18:34
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 13.4.2015 18:34
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Hanák
mkub:

sice som napisal to iste, co ty, ale aby to viac pochopil a vedel, preco sa to tak deje, ked bude vediet, co sa deje pri file:/// a co pri http://, tak si myslim, ze nebude vobec matat naslepo a bude oba pristupy k suborom vyuzivat v pripade potreby...

 
Nahoru Odpovědět 13.4.2015 18:40
Avatar
albertpatera
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
albertpatera:

díky, už jsem problém vyřešil, díky moc všem

 
Nahoru Odpovědět  +1 13.4.2015 18:45
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.