Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Příběh 3. Statečného, Jirky – Do rekvalifikace dám vše!

Jiří je bojovník tělem i duší. Není tedy divu, že se před lety rozhodl právě pro kariéru vojáka. Celý život však měl ještě jeden obrovský sen, a to stát se programátorem. Přihlásil se proto do naší Výzvy 5 Statečných a nyní jej tak čeká další významný boj v podobě rekvalifikace, na jejímž konci může získat svou vysněnou práci.

Může se z koníčku stát zaměstnání?

Svět počítačů zajímal Jiřího už od malička, dokonce si proto vybral i střední průmyslovou školu se zaměřením na IT. Naučil se zde úplné základy HTML a CSS, což stačilo k tomu, aby jej IT úplně pohltilo. Své znalosti ze školy pak využil třeba k vytvoření webové stránky o parkouru, který tehdy aktivně provozoval.

I přesto se však Jirkova kariéra nakonec vydala úplně jiným směrem. „Pár let po skončení střední školy spustila armáda velký nábor. Rozhodl jsem se této příležitosti využít a přihlásil jsem se,“ vysvětlil Jiří. U vojáků již zůstal a postupně se vypracoval až na pozici zástupce velitele čety u 4. brigády rychlého nasazení, kde dělá dodnes.

Čekal na ten správný impuls

Vášeň pro počítače ho ale nikdy neopustila. „Místo toho, abych se večer po práci koukal na televizi, učil jsem se doma programovat. Vždycky to byl můj největší koníček,“ popsal Jiří.

Když se mu navíc po čase narodily jeho dvě děti, začal svou dosavadní kariéru přehodnocovat. Věk a rodina ho vedla k myšlence zkusit změnit svou specializaci a rekvalifikovat se.

Facebookovou reklamu na Výzvu 5 Statečných tak Jirka považoval za ten správný impuls, aby si splnil svůj dávný sen a nastartoval svou novou kariéru. V rozhodnutí jej podpořila i jeho žena, která mu řekla, ať do toho určitě jde. Poslal tedy přihlášku.

Blog ITnetwork.cz

Z vojáka programátorem

Od rekvalifikace očekává, že mu naši lektoři konečně zodpoví všechny otázky, které ho po celou dobu dosavadního studia trápily. Jak sám říká, jeho dovednosti jsou zatím pouze okrajové a rád by se do programování pořádně ponořil.

Po ukončení studia by si chtěl najít práci, která ho bude hlavně bavit a bude do ní rád chodit. Zároveň by však chtěl, aby byla také dobře zaplacená. „Jsem táta a musím být schopný svou rodinu zabezpečit,“ vysvětluje Jiří. Vzhledem k tomu, že je IT jeden z nejvýdělečnějších oborů v Česku, se mu tento sen může brzy vyplnit.

Do samotné rekvalifikace se plánuje náš třetí Statečný pořádně opřít. „Věřím, že v tom budu dobrý, a jsem ochoten tomu hodně obětovat. Mým motem je Věř, běž a dokážeš,“ zakončuje voják Jiří.

Sleduj s námi, jak se mu bude na jeho cestě k nové kariéře dařit.

Blog ITnetwork.cz

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Našich 5 Statečných už jsme sice našli, to ale neznamená, že nemůžeš získat práci snů. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 13.7.2023 10:53
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity