IT rekvalifikace s garancí práce. Seniorní programátoři vydělávají až 160 000 Kč/měsíc a rekvalifikace je prvním krokem. Zjisti, jak na to!
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

5 tipů, jak si vyčistit hlavu od programování

Určitě víš, jak rychle dokáže plynout čas, když se pořádně zabereš do programování. Často se ani nenaděješ a najednou už odbíjí půlnoc. Po hodinách zírání do počítače je však tělo ztuhlé a mozek touží po odpočinku. Proto je potřeba si najít nějaké vhodné odreagování. Možností je spousta a každému vyhovuje něco jiného. Pokud si však nevíš rady a potřebuješ inspiraci, můžeš vyzkoušet jeden z našich pěti tipů. Právě ty se nám totiž nejvíce osvědčily.

Blog ITnetwork.cz

1. Zasportuj si

Nejlepším způsobem, jak si vyčistit hlavu, je bezpochyby sport. Můžeš dělat cokoliv – plavání, běh, volejbal, tenis, aerobik nebo třeba běžkování. Záleží jen na tobě a tvých fyzických schopnostech. Co jsme si ale oblíbili my v ITnetwork, jsou bojové sporty, za nimiž chodíme do pražské Penta Gym. MMA, thaibox, kickbox či brazilské jiu-jitsu dají člověku pořádně zabrat, ale zároveň mu i umožní upustit páru a zahnat černé myšlenky. A to je k nezaplacení!

Blog ITnetwork.cz

Jiu-jitsu se věnuje také Tomáš Němec, který jako první vstoupil do výzvy 5 Statečných, a to v roli vyzyvatele všech ostatních. 5 vybraných zájemců bude mít šanci absolvovat náš šestiměsíční rekvalifikační kurz a stát se programátorem. My se postaráme o úhradu kurzu, budeme jim během celého studia po boku a najdeme jim práci. Zdokumentujeme, jak sami sobě i všem ostatním dokáží, že za půl roku se skutečně mohou připravit a získat práci v IT s nadstandardním platem i benefity.

Zaujala i tebe naše nová výzva? Jedním z 5 Statečných se můžeš stát po kliknutí na tento odkaz:

2. Vyraz na procházku

Pokud tě neláká žádný náročný sport, můžeš zkusit alespoň procházku. Vyrazit na chvíli do lesa či alespoň parku, je totiž skvělý způsob, jak na chvíli vypnout. Navíc si díky tomu protáhneš celé tělo a okysličíš mozek. Uvidíš, že ti pak práce půjde ještě lépe.

Pokud chceš mít přehled o tom, kolik kroků denně ujdeš, doporučujeme chytré hodinky, fitness náramek či instalaci některé z mnoha dostupných aplikací do mobilu.

Blog ITnetwork.cz

3. Dopřej si wellness

Pobyt ve wellness skvěle uvolní nejen ztuhlé tělo, ale také napjatou mysl. Zatímco někteří nedají dopustit na pobyt ve vířivce či v bazéně, jiní pak navštěvují saunu. Do ní je podle odborníků ideální chodit jednou až třikrát týdně, protože právě tehdy má tato procedura nejlepší vliv na zdraví. Kromě uvolnění svalů má sauna blahodárný vliv i na srdce, detoxikaci organismu nebo posílení imunity.

Lidé se sedavým zaměstnáním si také rádi dopřávají relaxační masáže na uvolnění zádových a krčních svalů. Pro nejlepší výsledky je ale i zde potřebná pravidelná docházka.

Blog ITnetwork.cz

4. Hudba tě odreaguje

Nemusíš být žádný virtuóz z filharmonie a i přesto ti hraní na nějaký hudební nástroj může pomoci vyčistit si hlavu po hodinách programování. Čtením z not totiž donutíš svůj mozek pracovat trochu jiným způsobem. Navíc je dokázané, že hudba pozitivně přispívá k duševnímu zdraví i zvýšení inteligence.

Blog ITnetwork.cz

5. Zchlaď se

O příznivých účincích otužování se v posledních letech mluví čím dál víc. A ačkoliv tato netradiční severská zábava nemusí přijít na chuť všem, někteří lidé na ni nedají dopustit. Díky této aktivitě si totiž příjemně nabudíš mozek, prokrvíš tělo a posílíš svou imunitu. Studená voda navíc vyplavuje endorfiny, takže by ses pak měl cítit jako znovuzrozený.

Ti největší odvážlivci si přes zimu prosekávají otvory v zamrzlých rybnících a jezerech či plavou v ledových řekách. Doporučujeme však začít zlehka, třeba sprchováním chladnější vodou a postupně můžeš snižovat teplotu.

Mezi nejznámější propagátory otužování patří Wim Hof, který přišel i se svou vlastní metodou. Podívej se, jak ji vysvětluje v následujícím videu.

Hledáš novou příležitost a kariérní cestu? Začni s programováním a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu pro junior programátory WWW aplikací. Nauč se pracovat s moderními nástroji budoucnosti a vybírej si z nekonečného množství pracovních nabídek. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 11.5.2023 18:28
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity