Vydělávej až 160.000 Kč měsíčně! Akreditované rekvalifikační kurzy s garancí práce od 0 Kč. Více informací.
Hledáme nové posily do ITnetwork týmu. Podívej se na volné pozice a přidej se do nejagilnější firmy na trhu - Více informací.

Nevěřil jsem, že to vážně dokážu, přiznává absolvent Pavel Nové

Čtvrtý a zároveň nejstarší účastník Výzvy 5 Statečných Pavel má pořádný důvod k oslavě. Úspěšně totiž složil zkoušku a přidává se k mnoha dalším studentům, kteří absolvovali náš rekvalifikační kurz Programátor WWW aplikací. Získal tak skvělý start pro svou budoucí kariéru v IT.

Jak Pavel hodnotí své studium? A z čeho má největší radost?

Ze začátku podcenil přípravu

Jak sis mohl přečíst v předchozích dílech našeho seriálu 5 Statečných, studium nebylo pro Pavla zrovna jednoduché. Kromě toho, že se staral o svého nemocného tatínka, ze začátku kurzu mírně podcenil přípravu kvůli svým předchozím znalostem programování. Nevytvořil si tedy pravidelné učební návyky a v pozdějších lekcích na to narazil.

„V momentě, kdy jsme se dostali k té nejtěžší látce, což bylo podle mě objektově orientované programování v Javě, tak jsem se hodně topil,“ přiznal Pavel. Kvůli tomu musel studium o několik týdnů prodloužit.

Na zkoušku se poctivě učil

Od začátku prosince se pustil do intenzivního učení na závěrečnou zkoušku. „Říkal jsem si, že musím opravdu poctivě projet každou z lekcí a vše se pořádně naučit. Bylo to jak zkouškové na vysoké. Učil jsem se po dva měsíce takřka každý den,“ vysvětlil Pavel.

I přesto si náš Statečný myslel, že jeho znalosti nebudou stačit a že bude muset závěrečnou zkoušku opakovat. Nakonec se naštěstí ukázalo, že Pavlova studijní strategie byla efektivní. „Samotná zkouška byla jednodušší, než jsem si původně myslel. Byl tam asi jen jeden příklad, u kterého jsem opravdu netušil odpověď,“ popsal čerstvý absolvent.

Blog ITnetwork.cz

Je na sebe patřičně hrdý

Po získání osvědčení o rekvalifikaci nedokázal Pavel skrýt své nadšení. „Největší radost mám z toho, že jsem vás nezklamal. Když už jste mě vybrali jako tvář vaší kampaně, tak jsem rád, že jsem to skutečně dal,“ řekl Statečný. I když do kurzu vstupoval v nelehké rodinné situaci, říká, že úsilí věnované studiu i výsledek mu pomáhaly překonávat strasti, které přinášela nemoc jeho tatínka.

Hledáš i ty novou příležitost a kariérní cestu? Našich 5 Statečných už jsme sice našli, to však neznamená, že nemůžeš získat práci snů. Rekvalifikuj se v našem akreditovaném kurzu Java PRO a získej skvělé peníze, flexibilní pracovní podmínky, home office a mnoho dalšího. Nikdy není pozdě začít:

Přečti si také:


 

Všechny články v sekci
Blog ITnetwork.cz
Článek pro vás napsala Radka Konečná 22. února 23:35
Avatar
Autorka vystudovala obor mediální studia a žurnalistika a psaní je jejím velkým koníčkem. Ráda se rozvíjí v oblasti digitálního marketingu a zajímá ji i svět IT.
Aktivity